DIABOLICAL: “Neogenesis”

Ένα πολύπλευρο concept album για το τέλος του κόσμου κυκλοφορούν οι Diabolical με το “Neogenesis”, έναν μελωδικό progressive death δίσκο.

Αποτελεί κι αυτό ένα από τα πολλά του χώρου;

Όχι, κι αυτό το καταλαβαίνουμε εξ’ αρχής μια και το “Neogenesis” βασίζεται πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του κιθαρίστα της μπάντας, και συγκεκριμένα ισχύει το εξής: κάθε κεφάλαιο του βιβλίου μετατράπηκε σε τραγούδια. Κάτι που σημαίνει ότι στα έντεκα κομμάτια του δίσκου έχουν αφήσει την ισχυρή επιρροή τους τα ισάριθμα κεφάλαια του… μυθιστορήματος.

Από μουσικής άποψης το concept δεν λέει και πολλά αν λάβουμε υπ’ όψιν τα παραπάνω. Γι’ αυτό και θα ήταν σημαντικό να σημειωθεί πως το νέο album των Diabolical είναι ένα άριστα φτιαγμένο δείγμα σκοτεινού progressive death metal με αρκετές μελωδικές δόσεις που δεν χαλάνε την δυναμικότητα και το brutality του συνόλου.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, και δεδομένου ότι μιλάμε για ένα καλά δομημένο πακέτο βιβλίου και δίσκου βασισμένο σε αυτό, το όλο concept δείχνει να πετυχαίνει από όλες τις απόψεις. Φυσικά και το αποτέλεσμα δεν αγγίζει το τέλειο, απέχει στην πραγματικότητα πολύ από αυτό, όταν όμως η μουσική, τα φωνητικά και οι έξυπνες συνθέσεις που κινούν τα προηγούμενα με εξυπνάδα είναι σε επίπεδο σπάνιο για μπάντες του χώρου των Diabolical, τότε και το “Neogenesis” θεωρείται άνετα ένα πολύ καλό album άξιο προσοχής και για περισσότερες από μια ή δύο ακροάσεις.

449