BEFORE THE FALL: “Antibody”

Εδώ παίζει ένα καλό δείγμα μοντέρνου thrash και death metal, κάτι που είναι ευτυχές γιατί το “Antibody” απασχόλησε τους Before the Fall έξι χρονάκια. Τόσο απέχει από το ντεμπούτο τους.

Με μια πρώτη ματιά – ή και με πολλές, τόσα κομμάτια έχει ο δίσκος – ο ακροατής αντιλαμβάνεται πως οι Fall βάζουν μπόλικα (ηλεκτρονικά) accessories στον ήχο τους, έτσι ώστε να βγαίνει, όπως είπαμε, μοντέρνος και κυρίως περισσότερο aggressive απ’ ότι θα έβγαινε μέσω της κλασσικής οδού.

Γρήγορα πράγματα, για thrash μιλάμε άλλωστε, κι αυτό κρατάει το αυτί απασχολημένο, μιας και χρειάζονται και οι καλές συνθέσεις που εδώ υπάρχουν. Γενναιόδωρα μάλιστα, δώδεκα κομμάτια είναι αυτά. Στα οποία υπάρχει αμυδρά – λέμε τώρα – η διάθεση για… καταστροφή των πάντων. Το θέμα όμως με το “Antibody” είναι ότι ακούγεται ευάλωτο ώρες ώρες, κι αυτό είναι άσχετο με τη ποιότητα του. Πως το κάνει αυτό;

Άργησαν οι Before the Fall και τουλάχιστον οι όποιοι οπαδοί δημιουργήθηκαν δεν θα χρειαστεί να μάθουν απαραίτητα το γιατί. Με τραγούδια δύναμης κυκλώνα, αν είσαι και στο mood, crystal clear παραγωγή και τη στοιχειώδη συμπάθεια που κερδίζει το δέσιμο του group, το “Antibody” εγκρίνεται.

430