WO FAT: “The Black Code”

Άλλη μια πολυαναμενόμενη (από μέρους μου τουλάχιστον) κυκλοφορία της Small Stone έφτασε στα χέρια μου.

Το τρίο από το Dallas του αμερικάνικου Νότου, που φέρει το όνομα του “κακού” από το Χαβάϊ 5-0, Wo Fat ξαναγυρνούν να εμπλουτίσουν τη δισκοθήκη μας με ένα ακόμα album τους.

Τέταρτο studio album, με τίτλο “The Black Code”, με ήχο αυτό που όλοι περιμένουν. Βαρύ stoner rock, με έντονο το southern στοιχείο, που τους επιβάλλει η καταγωγή τους, Doom περάσματα και συνθέσεις μεγάλες σε διάρκεια. Μεγάλες, αλλά όχι κουραστικές.

Η φωνή του Kent Stump ακουμπάει και πάλι χροιές Lee Dorrian και με κιθάρες να ουρλιάζουν σε αγελαδάρικους ρυθμούς, το “The Black Code” είναι ένας σύγχρονος ύμνος στο πνεύμα των ZZ Top και Kyuss. H ομορφιές του τυμπανιστή Michael Walter στο “Hurt At Gone” ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας του δίσκου και έτσι, με κάνουν να θέλω να μασήσω ταμπάκο.

To ταξίδι εκτός της ατμόσφαιρας για την εύρεση του κρυστάλλου του εξωφύλλου φτάνει το απόγειο του στο “The Shard of Leng” και μας βάζει στο βάζει στην θέση του κυβερνήτη του αστρόπλοιου των Wo Fat για 12 λεπτά, θυμίζοντας σε σημεία τη χαμένη δόξα των Fu Manchu.

Αν το προηγούμενο “Noche el Chupacabra” σας άρεσε, θα σας αρέσει και τούτο δω!

H δουλειά στην παραγωγή από τον ίδιο τον Ken Stump, είναι άψογη και μαζί με τις πολύ όμορφες συνθέσεις τους κάνουν το “The Black Code”, ίσως την καλύτερη δουλειά των Wo Fat.

Λατρεμένος Alexander von Wieding να υπογράφει άλλο ένα ταξιδιάρικο εξώφυλλο για την Small Stone, συνδυάζοντας με την εικόνα του δύο στοιχεία της μουσική των Wo Fat. To διάστημα και την έρημο.

Yeah, baby!

566

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.