DESTROYER 666: “Phoenix Rising”

Οι Deströyer 666 είναι το πνευματικό παιδί του κιθαρίστα/ τραγουδιάρη, K.K. Warlust, το οποίο πρωτοσυστάθηκε όταν εκείνος έφυγε από τους Bestial Warlust (ένα από τα πρώτα αυστραλιανά σχήματα που έπαιζαν blackίζον death metal), κάπου στα μέσα του 1994.

Ύστερα από κάποια demo, μια χούφτα EP, ένα full length (“Unchain the Wolves”- 1997) και διάφορες αλλαγές μελών, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων όπως Chris “Volcano” Broadway (Abominator) και Matt Skitz (Humonic, Grave Temple, Insidious Torture, ex- Damaged), ο Warlust ηχογραφεί το 2000, με τη βοήθεια των Shrapnel (lead κιθάρα- Adorior, Razor of Occam), Bullet Eater (μπάσο- Long Voyage Black, ex- Mass Confusion) και Deceiver (drums- Impious Baptism, Nocturnal Graves, ex- Crucifire), το “Phoenix Rising”, ίσως τον καλύτερο δίσκο του μέχρι και σήμερα.

Και επειδή η Season of Mist είναι μεγάλη καφρομάνα, φρόντισε να επανακυκλοφορήσει τον εν λόγω δίσκο, ώστε να υπενθυμίσει στους παλιούς οπαδούς του black death τι εστί Deströyer 666 και να μάθει στους “νέους” το πώς πρέπει να ακούγεται το συγκεκριμένο είδος.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως πέραν της αλλαγής του εξωφύλλου, μιας ελάχιστης επεξεργασίας στον ήχο και κάποιων liner notes, δεν υπάρχει κάτι bonus που να κάνει την επανέκδοση του “Phoenix Rising” θελκτική και για αυτούς που έχουν ήδη το album. Ας είναι… άλλωστε η συγκεκριμένη επανακυκλοφορία είναι περισσότερο ιστορικής σημασίας (όχι πως δέκα χρόνια είναι πολλά, αλλά τέλος πάντων) και για αυτόν το λόγο δεν έχει χαρακτήρα “αρπαχτής”.

Για το album καθεαυτό, τι να πω… Black νοοτροπία, deathίλα, ποιητική σαπίλα, thrash περάσματα, σπουδαίες συνθέσεις (βλέπε “I Am the Wargod (Ode to the Battle Slain)”, “The Eternal Glory of War”, “Ride the Solar Winds” και “The Birth of Tragedy”) και ένα συνολικό αποτέλεσμα που δικαίως συντελεί σε μια από τις καλύτερες δουλειές του ακραίου ήχου μέσα στα 00s!

Σε αναμονή του νέου πονήματός τους (που θα λέγεται “Siege” και πιθανότατα να βγει στην αγορά μέσα στο 2013), το “Phoenix Rising” έρχεται σε μια πολύ καλή στιγμή, μιας και πέρα από την περσινή συλλογή τους (που περιείχε διάφορες δυσεύρετες συνθέσεις), έχουν να μας απασχολήσουν μουσικά από το 2009.
Απευθύνεται σε όσους σέβονται τη διαβολική και τριβολική τους οντότητα…

420

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.