FLY BY WIRE: “X-isosi”

Ήθελα τόσο πολύ να κράξω. Αλλά σύντομα, μου κόπηκε! Αλλά προειδοποιώ, εσύ, που πιστεύεις ότι η ελληνική γλώσσα δεν ταιριάζει στις δυτικές μουσικές, σταμάτα τώρα να διαβάζεις, διότι σίγουρα δε θα σε ενδιαφέρει αυτή η κριτική.

Οι Fly By Wire είναι σαν να λέμε οι Έλληνες Limp Bizkit, nu-metal όπως το καθιέρωσε το MTV, να μπλέκει μεταλλικά ξεσπάσματα με ρίμες και scratch. Κάποιες στιγμές νοσταλγώ ακούγοντας τις δυνατές στιγμές των παλιών καλών TXC, που ακόμα και οι μεταλλάδες αγαπήσανε.

Όμορφοι ρυθμοί, ωραία samples και σκρατσαρίσματα από τον Dj Technician, το ραπάρισμα, αν και μου ακούγεται λίγο αμερικάνικο, είναι εντός κλίματος και οι υπόλοιποι μουσικοί πλαισιώνουν  κατάλληλα τους στίχους και φέρνουν ένα αποτέλεσμα, που θα χαροποιήσει τους λάτρεις του hip-hop. Οι στίχοι είναι απλοί, μα καθόλου ενοχλητικοί, όπως συνήθως είναι σε τέτοιες προσπάθειες.

Η παραγωγή είναι πεντακάθαρη, αφού έχει δουλευτεί αρκετά σε διάφορα studios, μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Sierra και το δισκάκι ξεκουράζεται μέσα σε ένα ελκυστικό digipak, κάνοντας παρέα σε ένα 6-σέλιδο booklet.

Προσεγμένη δουλειά που οφείλουν να ακούσουν όσοι αντέχουν τα Hip-hop στοιχεία και την ελληνική γλώσσα να τραγουδιέται.

479

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.