SERIOUS BLACK: “Mirrorworld”

Τον Ιανουάριο του 2015 βγήκε το ντεμπούτο μιας all star μπάντας, η οποία διέθετε στις τάξεις της, μεταξύ άλλων, τους Ronald Grapow (Masterplan, ex- Helloween) και Thomen Stauch (Savage Circus, ex- Blind Guardian).

Το αποτέλεσμα; Γλυκό κι εύπεπτο power metal, το οποίο βάδιζε κατά γράμμα στις πεπατημένες της ευρωπαϊκής σκηνής. Ακολούθησε εκτεταμένη περιοδεία με τους Hammerfall, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Bob Katsionis (Firewind) αντικατέστησε στην εξάχορδη τον Grapow και ο Alex Holzwarth (Rhapsody Of Fire) τον Stauch στα drums και με συνοδοιπόρους τους Urban Breed (φωνητικά- Project Arcadia, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze, ex-Tad Morose), Dominik Sebastian (κιθάρα- Edenbridge), Mario Lochert (μπάσο- Emergency Gate, ex-Visions of Atlantis) και Jan Vacik (πλήκτρα- ex- Dreamscape), το σχήμα φτάνει αισίως στο δεύτερο full length του, αποδεικνύοντας πως δεν επρόκειτο απαραίτητα για ένα one night (music) stand.

Η συνταγή παραμένει ίδια, με τους Serious Black να υπηρετούν με σεβασμό το μελωδικό power ιδίωμα, δίχως να αναζητούν εναλλακτικές ηχητικές διεξόδους, διότι πολύ απλά δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Ο Urban Breed διαθέτει ιδιόμορφη χροιά, η οποία ευτυχώς τον κάνει να ξεχωρίζει και να μην μπλέκει με μιμητισμούς, ενώ ο Sebasstian κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Katsionis, ο οποίος συνάμα βγάζει από μέσα του το power άχτι που του μένει στο μεσοδιάστημα της εκάστοτε Firewind κυκλοφορίας.

Προβλέψιμο στην εξέλιξη και τη ροή του, αλλά με περίσσιο επαγγελματισμό, το νέο album των Serious Black επιλέγει να διαβεί σίγουρα και δοκιμασμένα μονοπάτια, δίνοντας περισσότερο βάρος στο μελωδικό χαρακτήρα του εκάστοτε κομματιού, όπως και στη μελλοντική live απόδοσή του, δημιουργώντας έτσι έναν καθόλα συναυλιακό δίσκο.

Αναμενόμενο, ξε-αναμενόμενο, το “Mirrorworld” είναι ξεκάθαρο στις προθέσεις του και η εμπειρία των μελών του δείχνει ένα κατασταλαγμένο σεξτέτο που γνωρίζει a priori πως υπηρετεί ένα είδος που έχει σαφή προσανατολισμό. Ήρεμοι και χαλαροί λοιπόν, οι Serious Black, εναποθέτουν 8 ενδιαφέρουσες συνθέσεις (συν ένα intro), που ναι μεν δε θα αλλάξουν τη ζωή κανενός, αλλά σίγουρα θα κάνουν τους οπαδούς της power σκηνής να περάσουν ένα όμορφο 40λεπτο. Και στην τελική, αυτό μετράει πολύ στη δισκογραφική σήμερον ημέρα.

501

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.