Punk group εναντίον του Πούτιν

Τρία μέλη του punk group Pussy Riot που κατηγορούνται ότι τραγούδησαν τραγούδια κατά του Πούτιν σε Ρωσική εκκλησία, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας έπειτα από “την άδικη απόφαση του δικαστηρίου”, όπως είπαν.

Η Ναντέζκα Τολοκονίκοβα, η Γεκατερίνα Σαμουτσέβιτς κι η Μαρία Αλεκίνα, υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο, που τους έδωσε μόλις πέντε ημέρες για να ετοιμάσουν με τους συνηγόρούς τους την υπεράσπισή τους, σκοπεύει να κλείσει την υπόθεση γρήγορα ώστε να οδηγηθούν τα τρία μέλη στη φυλακή, ενώ αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως επτά έτη.

Το group συνελήφθη όταν τα τρία νεαρά κορίτσια φορώντας μάσκες στο πρόσωπο εισέβαλαν σε εκκλησία τραγουδώντας “Μητέρα του Θεού, διώξε τον Πούτιν”. Η εμφάνισή τους κατηγορήθηκε έντονα από το κράτος και την εκκλησία που καλούσαν τις τραγουδίστριες να μετανοήσουν για την πράξη τους.

Ωστόσο οι φανατικοί θαυμαστές του γκρουπ υποστηρίζουν την αθωότητά του και έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν πάνω από εκατό υποστηρικτές φωνάζοντας “ντροπή”, με αποτέλεσμα επτά εκ των οποίων να συλληφθούν από τις αρχές. 

177