THIRTY FATES: “Circus Black”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10 Δεκεμβρίου 2021

Thirty Fates. Όσο και να έσπασα το κεφάλι μου να βρω κάτι που να μου τους θυμίσει, δεν κατάφερα να σκεφτώ οτιδήποτε. Και όμως, αυτά τα παλικάρια (οι αφοί Τζιτζιλώνη και ο Παπακώστας συγκεκριμένα) υπάρχουν εδώ και περισσότερα από 30 έτη στην ελληνική σκηνή. Τα δύο πρώτα χρόνια ως Metal Invaders, τα επόμενα 30 έτη (παρακαλώ!) ως αρχικά μέλη των Black Fate και εν συνεχεία σε διάφορες άλλες μπάντες και από φέτος με το νέο Thirty Fates. Το ‘’Circus Black’’ λοιπόν, δεν μπορεί παρά να αποτελεί το ντεμπούτο των Λαρισαίων metallers.

Από το 1988 που τα αδέρφια Τζιντζιλώνη δημιούργησαν τη μπάντα, δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει (τουλάχιστον ηχητικά) και πολλά. Η αγάπη των Θεσσαλών metallers για την χρυσή περίοδο του heavy metal, δεν έχει σβήσει και δεν μοιάζει να βαλτώνει όσο περνούν τα χρόνια. Οι Thirty Fates έχουν ηχητικές επιρροές από τα ‘80s και ‘90s, εμπλουτισμένες με έναν στέρεο ‘00s-‘10s ήχο και με μία κρυστάλλινη παραγωγή που βγάζει στην επιφάνεια όλα εκείνα τα στοιχεία που συνοδεύουν τα μέλη του group όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή. Η μουσική ποιότητα της μπάντας δείχνει να μη στερεύει ακόμη και μετά από 30 (συν) χρόνια και το ‘’Circus Black’’ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη.

Το ντεμπούτο album των Λαρισαίων metallers, μοιάζει να είναι ένας δίσκος επετειακού χαρακτήρα για τις τρεις δεκαετίες του τρίο στο χώρο. Και αυτό γίνεται αντιληπτό από το ύφος των συνθέσεων που, αν μη τι άλλο, βρίθουν ποιότητας, είναι καλογραμμένες και μοιάζουν να περικλείουν όλη εκείνη την ‘80s ατμόσφαιρα και αισθητική που ενέπνευσε τους Thirty Fates. Η προσεγμένη και γεμάτη παραγωγή, τα αξιομνημόνευτα riff και τα τεχνικά solo και η φτιασιδωμένη στα τωρινά θέλω ‘80s ατμόσφαιρα, έρχονται να συμπληρώσουν ένα μουσικό πακέτο που πραγματικά αξίζει την προσοχή, τα ακούσματά μας. Θεωρώ ότι το ‘’Circus Black’’ είναι από τα album που δείχνουν μέσα από το μουσικό περιεχόμενό τους, την αξιοζήλευτη κληρονομιά μιας μπάντας, το αξιομνημόνευτο μουσικό ταξίδι ενός group μέσα στα χρόνια.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του ‘’Circus Black’’, είναι το γεγονός ότι παρόλο που αποτελείται από μουσικές ιδέες των ‘80s-’90s, ακούγεται σαν ένας φρέσκος, μοντέρνος δίσκος που μπορεί να κερδίσει ακόμα και πιο μοντέρνο ακροατήριο. Ίσως η άρτια τεχνική του, ίσως η κρυστάλλινη παραγωγή του, δείχνουν ικανά και παραπάνω από αρκετά, ώστε να ισορροπήσουν με τις όποιες μουσικές καταβολές της μπάντας και δημιουργούν έναν ‘’στέρεο’’, γεμάτο δίσκο που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Θα έλεγα ακόμη ότι και οι εξαιρετικές ερμηνείες του Στέλιου, είναι ταμάμ για το ύφος της μπάντας. Το γεγονός ότι δεν μπορείς να σταθείς, να διαλέξεις κάποιο κομμάτι που να ξεχωρίζει, δείχνει πόσο έχει δουλέψει πάνω στο νέο υλικό το group, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του.

Ακόμη και να μην γνωρίζεις αρκετά για τους Thirty Fates, το ‘’Circus Black’’ μοιάζει ικανό να σου δείξει ότι η μπάντα δεν είναι ‘’νέα’’ στο χώρο. Μοιάζει σαν ένα album που δημιουργήθηκε από έμπειρους μουσικούς και ξέρουν τι ζητάει το κοινό. Είναι ο δίσκος, που μόνο μια ‘’μπαρουτοκαπνισμένη’’ μπάντα μπορεί να γράψει και να κυκλοφορήσει. Το ‘’Circus Black’’ είναι η κατάλληλη ‘’αρχή’’, για μία ‘’νέα’’ εποχή στην καριέρα των Λαρισαίων. Πολύ καλή επιλογή.

Facebook: https://www.facebook.com/ThirtyFatesOfficial/

1113

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.