SIX FEET UNDER: "Undead"

Τα τέσσερα χρόνια διαλλείματος των death metallers από την Tampa δεν αποδείχθηκαν ωφέλιμα, σε ένα album κουρασμένο και το άκρως αντίθετο του τίτλου του.

“Undead” λοιπόν και οι Six Feet Under δείχνουν για άλλη μια φορά σημάδια κόπωσης, ιδίως όμως μ’ αυτή την ένατη studio προσπάθεια τους. Οι συνθέσεις του δίσκου είναι κενές, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό ή ουσία, με επαναλαμβανόμενα riffs και τα solos στην αποστολή διάσωσης των πρώτων. Ο οίστρος φαίνεται πως πήγε περίπατο αφού εκτός των άλλων η δομή του “Undead” λάμπει δια της απουσίας της κι έτσι ολόκληρος ο δίσκος ακούγεται σαν μια ενιαία πρόβα μέσα σε βαθιά σπηλιά. Τα standard φωνητικά και τα προαναφερθέντα solos (κι ας είναι σύντομα και λίγα) είναι τα μόνα που ξεχωρίζουν, από την άλλη όμως χωρίς προοπτικές βαρυσήμαντης επιτυχίας.

Ακραία λόγια για μπάντα με ιστορία και προϋποθέσεις; Μήπως να ξανασκεφτούμε το δεύτερο; Οι Six Feet Under κυκλοφορούν το “Undead” προς ένδειξη του ακροβάτη σε λεπτό σχοινί status του group που μάλλον χρειάζεται ανασύνταξη.

507