CIRCUS MAXIMUS: "Nine"

Οι Circus Maximus με το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “The First Chapter”, το 2005 κατάφεραν να κάνουν το metal κοινό να παραμιλάει! Η μίξη του κλασσικού hard rock ήχου με κάποια πιο progressive στοιχεία δημιούργησε ένα αριστουργηματικό δίσκο και έφερε μια σχετικά γρήγορη επιτυχία για την μπάντα.

Στην συνέχεια οι Circus Maximus περιόδευσαν σε Αμερική και Ευρώπη και έπαιξαν με μεγάλα ονόματα της hard n’ heavy σκηνής όπως Jorn Lande, οι Kamelot και ο Glenn Hughes. Το “Isolate”, το 2007, ήταν το επόμενο τους βήμα και οι Circus Maximus άρχισαν να καθιερώνονται στην παγκόσμια metal σκηνή. Από τότε η μπάντα συνεχίζει και περιοδεύει προσπαθώντας να καθιερώσει τον ήχο της.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε αισίως στο 2012 και οι Circus Maximus επανέρχονται με το ολοκαίνουριο “Nine”! Με την νέα αυτή δουλειά η μπάντα βάζει ως κύριο στόχο να μπει στην ελίτ της μελωδικής metal/prog σκηνής μα πάνω απ’ όλα να μας προσφέρει ένα ακόμα δυνατό άλμπουμ. Το δέσιμο της μπάντας είναι αξιοζήλευτο και τα τεχνικά μέρη είναι σε κάποια σημεία μαγευτικά. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός της συγκεκριμένης σκηνής αλλά κυκλοφορίες σαν αυτή σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες από οποιονδήποτε οπαδό της hard n’ heavy σκηνής.

Στο “Architect Of Fortune” το συγκρότημα παραδίδει μαθήματα το πώς πρέπει να ηχεί μια prog-metal μπάντα σήμερα. Μουσική πανδαισία από μουσικούς που το “κατέχουν” το σπoρ και μελωδίες-συναίσθημα και δύναμη σε τέλεια αρμονία! Το “Reach Within” αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του νέου δίσκου. Φανταστικό ρεφραίν και μελωδία που θυμίζει άλλες εποχές!! Ένα τραγούδι που οι Dream Theater του παρελθόντος θα ήθελαν να το έχουν ηχογραφήσει! Το “Used” είναι πιο heavy αλλά συγχρόνως και πιο τεχνικό. Τα “The One” και “Last Goodbye” είναι και τα δυο πολύ καλά τραγούδια. Μια πραγματικά πολύ καλή κυκλοφορία που θα συναρπάσει κάθε οπαδό της progressive/melodic metal σκηνής! Δυνατές ενορχηστρώσεις, πάρα πολύ καλά τραγούδια, ένα “σφιχτοδεμένο” σύνολο μουσικών και γενικά ένα άλμπουμ που κάνει την διαφορά!

449