JEFF LOOMIS: “Plains of Oblivion”

Το δεύτερο solo άλμπουμ του βιρτουόζου της κιθάρας και πρώην μέλους των Nevermore, Jeff Loomis, είναι ακριβώς αυτό που όλοι περίμεναν..! Και εκεί έγκειται το πρόβλημα, μιας και δε γνωρίζω κατά πόσο αυτό είναι καλό…

Tο να φαντάζονται όλοι δηλαδή το τι να περιμένουν από εσένα και στο τέλος να πέφτουν μέσα! Από πολεμικής τακτικής αυτό είναι φιάσκο!

Μα θα μου πείτε πως για μουσική μιλάμε και όχι για πόλεμο! Μμμ.. ναι αλλά στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας αυτό ισχύει στο μέγιστο. Όχι πως ο Jeff δεν κάνει τη κιθάρα του να στενάζει και να βγάζει φλόγες, αλλά…

Αλλά ναι μεν ο Jeff τριπλάρει όμορφα με τις συμμετοχές τύπου Ihsahn των Emperor στο πολύ καλό κομμάτι “Surrender” όπου με τις εναλλαγές brutal και normal φωνητικών δίνει στο άλμπουμ άλλη αίγλη, ναι μεν η φωνή της Christine Rhoades στα “Tragedy and Harmony” και “Chosen Time” (κομματάρα!) δένει απόλυτα με τη μουσική, αλλά στη τελική ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή η θεϊκή κιθάρα του Loomis, θα αναζητούσε τη “φιλική συμμετοχή” της φωνής!

Γιατί φανταστείτε να μιλάγαμε για το δέκατο καθαριστικό δίσκο του Jeff.. μάλλον θα μιλάγαμε και για βαρεμάρα επίσης..! Ωστόσο μιλάμε για μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, που από την άλλη δε μας χαλαει καθόλου για την ώρα, μιας και… Δεν θα βαρεθείτε. Όχι με το “Plains of Oblivion”, δε θα το έλεγα ποτέ αυτό, μιας και πιστεύω ότι για μια ακόμη φορά ο πρώην κιθαρίστας των Nevermore, αποδεικνύει την αξία του και καθιερώνεται παίρνοντας μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους, αφού και τα 10 κομμάτια είναι μια μουσική πανδαισία, μα ας κάνω τη πρόβλεψη, πως λίγα ίσως χρόνια αργότερα τoν “βλέπω” να φτιάχνει κανονική μπάντα.

Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης και οι Marty Friedman (Megadeth), Tony Mac Alpine (Planet-X), Attila Voros (Nevermore) και Dirk Verbeuren (Soilwork), με λίγα λόγια ένα μικρό all star gathering!

Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι λατρευτικό, αλλά σχετικά “προβλέψιμο”, κάτι σαν τους δίσκους των Saxon για παράδειγμα.. ξέρεις τι σε περιμένει και στη περίπτωση μας αν δεν βαριέσαι τα ανελέητα πλην όμως εμπνευσμένα solos, κάνε στάση! Όσοι λοιπόν λάτρεις του shredding ή έστω των Nevermore εδώ είστε!

456