CATTLE DECAPITATION: “Monolith of Inhumanity”

Οι Καλιφορνέζοι deathgrindάδες Cattle Decapitation κλείνουν φέτος μια δεκαετία στα επίσημα δισκογραφικά δρώμενα (κατά τ’ άλλα ξεκίνησαν κάπου στα μέσα του 1996) και το γιορτάζουν κυκλοφορώντας το πέμπτο τους, και ίσως το καλύτερό τους, album.

 Από την αρχή ως το τέλος το “Monolith of Inhumanity” είναι μια κόλαση με αβυσσαλέα φωνητικά και εναλλασσόμενα riff, που σου καρφώνονται στο σάπιο υποσυνείδητό σου, κάνοντάς σε να θέλεις και άλλο (και άλλο…) Στην καφρίλα συμβάλλουν και ονόματα τύπου Lenard Leal (Cephalic Carnage) και Mike Majewski (Devourment), που μαζί με τη βοθρίλα των φωνητικών του Travis Ryan, δημιουργούν μια καθόλα “πάρτα στη μάπα” ατμόσφαιρα.

Κάθε σύνθεση έχει κάτι να δείξει και αυτό είναι που κάνει το “Monolith of Inhumanity” δισκάρα. Διότι και οι προηγούμενες κυκλοφορίες είχαν πολλά να πουν, αλλά η συγκεκριμένη είναι ένα σκαλί παραπάνω από το “The Harvest Floor”, το οποίο με τη σειρά του ήταν καλύτερο από το “Karma.Bloody.Karma” και τέλος πάντων οι Cattle Decapitation έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία που αποφέρει καρπούς. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα “Dead Set On Suicide”, “A Living, Breathing Piece of Defecating Meat”, “Lifestalker”, “Your Disposal” και “Kingdom of Tyrants” ως τα πλέον αντιπροσωπευτικά του δίσκου, αν και είναι δεδομένο πως ουδείς οπαδός θα μείνει παραπονεμένος από αυτόν τον καταιγισμό καφρίλας.

460

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.