CULT CINEMA: “Iscariot” EP

Μιλάμε για Άγγλους και για το πρώτο τους EP, το οποίο εμπεριέχει δύο τρία μουσικά είδη, οπότε θα είμαι επιεικής. Και αυτό γιατί πέρα από τις προαναφερθέντες απαλλαγές, διακρίνω αμυδρά, πως αν βρουν ακριβώς το δρόμο που θέλουν ν’ ακολουθήσουν, ίσως δώσουν στο μέλλον κάτι εξαιρετικό.

Και η αλήθεια είναι πως δε σε ψαρώνουν ιδιαίτερα, ούτε με το όνομα τους, αφού περιμένεις ν’ ακούσεις κάτι σε prog/rock ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, ούτε με τη περιγραφή hardcore/thrash/black metal…

Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα καφενείο και να λες στο μπάρμπα καφετζή να σου φέρει ένα βαρύ γλυκό, χωρίς ζάχαρη, διπλό σε μικρό φλιτζάνι, με άρωμα φουντούκι και γεύση μαρμελάδας! Ντεκαφεϊνέ!

Καλά είμαι λίγο προκατειλημμένος με τα παντρέματα και με το hardcore εν γένει, αλλά μάθετε πως οι Cult Cinema τα καταφέρνουν λίαν καλώς, με εμφανείς επιρροές από Slayer και σκανδιναβικό black metal ήχο, δυστυχώς χωρίς να εξαιρέσουν τις hardcore στιγμές, κάτι που κατά τη γνώμη μου χαλαει το σκοτεινό ήχο που ίσως να ήθελαν! Είπαμε πρώτο EP είναι.

Αν πέσει στα χέρια σας λοιπόν το “Iscariot”, δώστε του μια ευκαιρία κι εύχομαι να μη σας προδώσει… και αν το κάνει το πολύ πολύ να σας κοστίσει 30 αργύρια!


436