THE LEGEND OF ZELDA: Skyward Sword

Το Wii της Nintendo ετοιμάζεται σιγά σιγά να αφήσει τον θρόνο του (τον οποίο μετ’ εκπλήξεως, τα PS3 και XBOX360 δεν μπόρεσαν να αγγίξουν) στον διάδοχο του με την ονομασία Wii U. Το The Legend of Zelda: Skyward Sword είναι ένα απ’ τα τελευταία αριστουργήματα του καθώς και γενικά, ένα πολύ σημαντικό video game της εποχής του.

Η σειρά The Legend of Zelda είναι λίγο πολύ γνωστή (αυτή με τα Mario και Metroid είναι οι γνωστότερες της Ninty) και μετρά μερικές δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς. Το νέο κεφάλαιο, Skyward Sword, δεν είναι ακριβώς η συνέχεια του τελευταίου αλλά το prequel του πρώτου. Αυτό το παιχνίδι λοιπόν είναι η αρχή των πάντων στο σύμπαν της Zelda και του Link προσθέτοντας πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο ιστορικό των παικτών όπως την ιστορία της διάσημης στολής του τελευταίου.

Η υπόθεση βρίσκει τους κύριους χαρακτήρες στο ειρηνικό χωριό Skyloft όταν η Zelda πέφτει και χάνεται στα Faron Woods  και η πρώτη περιπέτεια του Link ξεκινάει. Στο ταξίδι του προς την ανεύρεση της αγαπημένης του Zelda (η οποία σ’ αυτό το prequel δεν είναι ακόμα πριγκίπισσα) θα συναντήσει τρείς κύριες περιοχές, το δάσος Faron, το ηφαίστειο Eldin και την έρημο Lanayru. Κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών βλέπουμε ότι τα γνωστά puzzles της σειράς έχουν λιγοστέψει ενώ οι αντίπαλοι δεν ποικίλουν με εφευρετικότητα. Παρόλα αυτά, ότι έκανε τη σειρά εξαιρετικά επιτυχημένη είναι ακόμα εδώ.

Zelda game

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι εξελίσσεται σε πανέμορφα περιβάλλοντα με απίστευτο soundtrack (απ’ τα καλύτερα της χρονιάς, μετά το Batman: Arkham City), εξαιρετικό gameplay και ευχάριστες αποστολές. Ως προς το gameplay, το Skyward Sword εκμεταλλεύεται πλήρως τις ικανότητες του Wii αφού η κίνηση του σπαθιού του Link εξαρτάται απ’ τη κίνηση που θα πραγματοποιήσει ο παίκτης με το Wii Remote του κι αντίστοιχα, αυτή της ασπίδας του Link εξαρτάται απ’ τη κίνηση του παίχτη με το nunchuck, το συμπληρωματικό χειριστήριο.

Όσο για τη διάρκεια του παιχνιδιού, καλύτερα να μην έχετε στο μυαλό σας games τύπου Call of Duty ή Need for Speed αφού το Skyward Sword μπορεί να αγγίξει ακόμα και τις 50 ώρες, ιδιαίτερα όταν αποφασίσετε να μην αγνοείτε τις δευτερεύουσες αποστολές, αυτές δηλαδή που δεν προσφέρουν πολλά πράγματα στη κύρια υπόθεση του παιχνιδιού.

Ως προς τη γενική εικόνα του Skyward Sword, ήταν καταδικασμένο μήνες πριν κυκλοφορήσει να συγκριθεί με ένα παλαιότερο game της σειράς, το θρυλικό Ocarina of Time. Το συγκεκριμένο, όχι μόνο θεωρείται το καλύτερο παιχνίδι Zelda αλλά και γενικά, ένα απ’ τα καλύτερα και σημαντικότερα games που κυκλοφόρησαν ποτέ. Λοιπόν το Skyward Sword όχι μόνο δεν πλήττεται απ’ αυτή τη σύγκριση αλλά και σχεδόν καταφέρνει να νικήσει.

Γι’ αυτό, όσοι έχετε τη τελευταία κονσόλα της Nintendo, καλύτερα να το αποκτήσετε, με ιδιαίτερη προτίμηση στη collector’s edition που περιλαμβάνει το συλλεκτικό χρυσό χειριστήριο με το λογότυπο του παιχνιδιού καθώς και το CD με το εξαιρετικό soundtrack (ηχογραφημένο από πολυμελή ορχήστρα).


175