ATTACK ATTACK!: “This Means War”

Οι Attack Attack! αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο εξωτερικό και παρότι το “This Means War” είναι μόλις η τρίτη full length δουλειά τους, οι πωλήσεις της μπάντας από τότε που ξεκίνησε κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα!

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, οι Attack Attack! προέρχονται από την Αμερική και η μουσική τους κατεύθυνση είναι screamo με metalcore χροιά και electro στοιχεία. Παράλληλα βέβαια μιλάμε για μεγάλους κάγκουρες (και κάπου εδώ αναρωτιέμαι πόσο περίεργο θα φανεί το “κάγκουρες” σε όποιον μπει στον κόπο να χρησιμοποιήσει το google translator…)! Έχουν αυτό το “κάτι” που με το που τους αντικρίσεις, θα τους μισήσεις… γιατί έτσι! Τέλος πάντων, προσωπικά δε με τρέλαναν οι δύο προηγούμενες δουλειές τους (από μουσικής άποψης) και το “This Means War” δε νομίζω να μου αλλάξει γνώμη. Καλές ιδέες έχουν και το groove τους είναι δυνατό, αλλά στα αυτιά μου ακούγονται αρκετά ανώριμοι. Σίγουρα έχουν εξελιχθεί από το ντεμπούτο τους (“Someday Came Suddenly”), ενώ στο νέο album προσπαθούν (και το καταφέρνουν) να ακουστούν πιο “brutal”, αλλά δε φτάνει μονάχα μια super παραγωγή. Θέλει ρε παιδί μου πραγματικό (συνθετικό) τσαγανό και όχι μονάχα τη χρήση της ίδιας συνταγής. Ξεχώρισα τα “The Revolution”, “The Reality”, “The Wretched” και “The Eradication” (ναι, καλά το καταλάβατε, όλα τα κομμάτια ξεκινούν με “The…”). Τώρα βέβαια, αν μιλήσουμε με αριθμούς, 200.000 συντοπίτες τους, τους εμπιστεύονται και προφανώς τους καταλαβαίνουν καλύτερα από εμένα. Ας είναι… Στο είδος τους έχω ακούσει καλύτερα σχήματα.


412

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.