LΙΚΕ MΟΤΗS TO FLAMES: “When We Don’t Exist”

Οι Like Moths To Flames είναι μια ακόμη μπάντα του neo-metalcore ρεύματος που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια. Οι μπάντες αυτού του είδους φυτρώνουν πιο γρήγορα και από τα μανιτάρια στη ζούγκλα, προωθούνται απίστευτα και έχουν ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Άλλες το αξίζουν, άλλες όχι.

Κοινά στοιχεία είναι οι δυνατές παραγωγές, τα γκρουβάτα σημεία, τα πολλά “πωρωτικά” beat-downs, τα τεχνικά περάσματα και τα καθαρά-μελωδικά φωνητικά. Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία και της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς των Like Moths To Flames με τίτλο “When We Don’t Exist”. Το θέμα είναι εάν με αυτή την κυκλοφορία θα μπουν στο γκρουπ των αξιόλογων συγκροτημάτων οι θα θαφτούν στη μάζα της μετριότητας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο δίσκος ξεκινάει πολύ δυνατά και στο “Worst In Me” διαφαίνονται έξυπνες ιδέες, ενδιαφέροντα groovy σημεία που σε κάνουν να κουνήσεις το κεφάλι πάνω κάτω, συνδυασμός καθαρών και brutal φωνητικών και ένας ποιο industrial ήχος που θα φέρει στο μυαλό μπάντες όπως οι Chimaira, οι Αμερικάνοι Altars, ακόμη και Fear Factrory. Όσο προχωράμε γίνονται πιο εμφανή τα στοιχεία από μπάντες όπως οι August Burns Red και οι Texas In July τα ρεφρέν γίνονται πιο μελωδικά αλλά διατηρείται και σε μεγάλο βαθμό η δύναμη, ο όγκος και το πιο industrial στοιχεία. Πρέπει να αναγνωρίσω τα πολύ δυνατά riffs σε κομμάτια όπως τo “You Won’t Be Missed”, το “Something to Live For”, το κάπως πιο κάφρικο “Trophy Child” και ίσως στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το “My Existente”.

Ο ήχος πραγματικά τσακίζει κόκαλα και στα beat-down σημεία η παραγωγή όγκου είναι τέτοια που θα κάνει τα ηχεία σας να τρίζουν. Στα θετικά να αναφέρω επίσης τις πολύ πετυχημένες αλλαγές από τα πιο γρήγορα στα πιο αργά σημεία μέσα στο κομμάτια και τις καλές ιδέες που υπάρχουν ως επί το πλείστον σε ολόκληρο τον δίσκο. Ίσως τα προαναφερθέντα να είναι τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου αλλά στο σύνολο του το “When We Don’t Exist” περιέχει πολύ αξιόλογες συνθέσεις. Η έμπνευση ίσως χάνετε λίγο στα πιο μελωδικά σημεία, με αποτέλεσμα τα ρεφρέν να ακούγονται κάπως τετριμμένα και επαναλαμβανόμενα.

Στο σύνολο του το “When We Don’t Exist” είναι μια πολύ δυνατή κυκλοφορία και οι Like Moths To Flames καταφέρνουν σίγουρα να ξεφύγουν από την μάζα των συγκροτημάτων του είδους τους και να δημιουργήσουν προσδοκίες για κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον. Εάν είστε fun της συγκεκριμένης σκηνής πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε το “When We Don’t Exist”, αλλά και φίλοι συγκροτημάτων όπως οι Fear Factory, Machine Head και Hatebreed καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά.


462

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.