THREAT SIGNAL: “Threat Signal”

Η τρίτη δουλειά των Καναδών Threat Signal είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Στον ομώνυμο δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε καταφέρνουν να συνδυάσουν με επιτυχία διάφορα στοιχεία από τον χώρο του ακραίου metal και να παρουσιάσουν ένα “δεμένο” και πολύ ενδιαφέρον σύνολο.

Για να είμαι ειλικρινής αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλα μετά από πολλές ακροάσεις και ενώ στην αρχή είχα μπερδευτεί. Σημεία (λίγα) που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κάτι σαν μοντέρνοι Morbid Angel, κοψίματα αλά Fear Factory και nu-metal περάσματα σε ένα God Forbid/ Machine Head/ Killswitch Engage περιβάλλον μπορούν να σε μπερδέψουν λίγο, σωστά? Κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών, και των άκρως μελωδικών ρεφρέν τα οποία όμως είναι εναρμονισμένα πλέον στα κομμάτια και δεν ακούγονται παράταιρα. Κομμάτια όπως το Uncensored, το New World Order, το Fallen Disciples” και το “Death Before Dishonor” θα έλεγα ότι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και σε κάνουν να πιστεύεις ότι πρόκειται για κάτι καλό.

Έξυπνα riffs και μελωδίες, πετυχημένες αλλαγές, πιασάρικα ρεφρέν και ένας πολύ χαρισματικός τραγουδιστής συντελούν στην δημιουργία της καλύτερης δουλειάς των Threat Signal μέχρι και σήμερα. Δεν πρόκειται για τον δίσκο της χρονιάς αλλά σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.


425

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.