AIRBAG: "All Rights Removed"

Η αλήθεια είναι πως όταν είχα πρωτοδεί το όνομα “Airbag” πριν δύο περίπου χρόνια, μέσω του album “Identity”, πίστευα πως θα ακούσω κάτι στο στυλ των Radiohead, ελέω του ομώνυμου κομματιού που βρίσκεται στο “OK Computer”.

Τελικά έπεσα έξω, αλλά δε με χάλασε καθόλου ο ήχος του σχήματος από τη Νορβηγία. Σκεφτείτε Porcupine Tree, με έντονες Pink Floyd αναφορές! Ε, αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι και χαίρομαι που συνεχίζουν με τον ίδιο ήχο και στο All Rights Removed. Απλές στις βάσεις τους συνθέσεις, με άρτιο συναισθηματικό εύρος και πολύπλευρο ύφος το οποίο δεν ξεφεύγει έτσι ώστε να κουράσει. Οι πιο “χωμένοι” στο εν λόγω ιδίωμα θα ανακαλύψουν και διάφορες επιρροές από Riverside, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε γενικές γραμμές, μιλάμε για έναν πάρα πολύ καλό δίσκο που θα ξεδιψάσει τους fan του Steven Wilson, χωρίς βέβαια να πρόκειται για κάτι το καινοτόμο. Όμορφες μελωδίες, με μια γλυκιά πεσιμιστική διάθεση, έτοιμες για νοητικά μουσικά ταξίδια. Τσεκάρετε το All Rights Removesκαι γενικά τους Airbag! Δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε μεγάλη μπάντα οι νεαροί…


641

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.