CREMISI: “Dawn Of A New Era”

Θέλεις να ακούσεις κάτι, που να σε “σπρώχνει” σε πιο Running Wild “καταστάσεις”; Γουστάρεις κάτι συμφωνικό, μα συνάμα και επικό; Είσαι λάτρης του folk metal και ψάχνεις κάτι που να σου κάνει το “κλίκ”; Ε, οι Cremisi έχουν την “απάντηση” σε όλες αυτές τις αναζητήσεις σου, “αποτυπωμένες” στο νέο τους δίσκο “Dawn Of A New Era”.

Οι Ιταλοί symphonic/folk metallers, δημιουργήθηκαν το 2016 στην Bologna της Ιταλίας και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα EP, το 2017 με τίτλο “First Draw”. Το 2019, είναι η χρονιά που η μπάντα θα κάνει “ποδαρικό” στη δισκογραφία, με το ντεμπούτο album της “Dawn Of A New Era”.

Οι Cremisi, παρουσιάζουν κάτι το εντελώς διαφορετικό και έξυπνο, από ό,τι έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Με έναν ήχο που συνδυάζει άριστα το συμφωνικό metal, με αρκετά folk στοιχεία και σου “βγάζει” την αίσθηση του επικού, οι Ιταλοί φαίνεται να έχουν “πετύχει διάνα” όσον αφορά στο μουσικό κομμάτι.

Το album, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως concept, αφού αναφέρεται στην Ιταλική Αναγέννηση. Το ενδιαφέρον με τους Cremisi, είναι ότι έχουν καταφέρει να “παντρέψουν” την “πειρατική διάθεση” των Running Wild, με το συμφωνικό και folk “χαρακτήρα” της μπάντας και να ακούγονται αρκετά “φρέσκοι” και “πρωτοποριακοί”. Και πώς θα μπορούσαν να μην ακούγονται άλλωστε, όταν υπάρχουν κομμάτια όπως τα “The Black Death”, “Captain’s Log” και “Battle Of Lepanto”; 

Προφανώς η μπάντα, δε στέκεται μόνο στο επικό στοιχείο της. Το γεγονός ότι υπάρχουν και τραγούδια συμφωνικού ύφους με χορωδιακά μέρη, “ανοίγει” το εύρος της απήχησης του δίσκου και σε ένα πιο “εκλεπτυσμένο” κοινό. Τα “In The Name Of The Lord” και “Battle Of Lepanto”, έχουν αυτόν το “ρόλο” μέσα στο “Dawn Of A New Era”. Και όσο για την τεχνική, νομίζω “αγγίζει” progressive metal μπάντες. Σου δίνουν την αίσθηση, ότι πρόκειται για δεξιοτέχνες μουσικούς, αφού ανταποκρίνονται εξαιρετικά στη “θύελλα” των riffs του album.

Το “Dawn Of A New Era”, είναι ένα album που πρέπει να κοσμεί οποιαδήποτε δισκοθήκη που σέβεται το heavy metal. Ο συνδυασμός τριών ειδών που αγαπιούνται “παράφορα” από το metal κοινό, κάνει το δίσκο ιδιαίτερα “ελκυστικό”, ενώ και το συνολικό μουσικό αποτέλεσμα σίγουρα δε σε αφήνει αδιάφορο. Αντιθέτως, έχει την ικανότητα να σε “τραβήξει” σε αυτό το μουσικό “ταξίδι” πίσω στην Ιταλική Αναγέννηση. Αν θες κάτι ποιοτικό στη συλλογή σου, τότε το “Dawn Of A New Era” είναι η επιλογή σου.

https://www.facebook.com/cremisiband16/ 

864

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.