MEDEN AGAN: "Erevos Aenaon"

Όταν είχα πάρει στα χέρια μου πέρυσι το EP των Meden Agan είχα μείνει ολίγον τι με ανοιχτό το στόμα και εν συνεχεία με ορθάνοιχτα τα αυτιά. Διότι όταν υπό κανονικές συνθήκες βαριέμαι να ακούσω οπερατικά “λα λα λα”, με τους Therion, τους Diablo Swing Orchestra και τους Dreams of Sanity (άντε και τους Nightwish) να είναι τα μόνα σχήματα αυτού του είδους που δηλώνω fan, και τελικά θεωρώ τους Meden Agan ως ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα που έχω ακούσει γενικά σε αυτόν τον ήχο, τότε κάτι παίζει…

Η ουσιαστικά δεύτερη δισκογραφική δουλειά του group και η πρώτη με την Ηλιάνα πίσω από το μικρόφωνο, φέρει το όνομα Erevos Aenaon και για μια ακόμη φορά ο “Seth” ντύνει με μαγικό τρόπο, μέσω του artwork, ένα δίσκο που μπορεί να κοντράρει στα ίσα ανάλογες κυκλοφορίες του εξωτερικού. Σε αυτό συντελούν πρωτίστως οι εξαιρετικές συνθέσεις σε συνδυασμό με την αλάνθαστες οπερατικές ερμηνείες όπως και η πραγματικά καλογυαλισμένη παραγωγή του Mark Adrian (Elysion, Bare Infinity, Bob Katsionis etc).

Το album ξεκινάει δυναμικά με το Black Sky, σύνθεση γνωστή από το promo που είχε κυκλοφορήσει η μπάντα το 2010, ενώ η συνέχεια ανήκει στο “All Seems Lost, πάλι από το ίδιο. Για να μην το αναφέρω κάθε φόρα, όλα τα κομμάτια εκείνου του promo εμπεριέχονται στο Erevos Aenaon και αυτό κάθε άλλο παρά κακό είναι, μιας και πέρα του ότι ήταν ήδη καταπληκτικές συνθέσεις, η νέα παραγωγή και ενορχήστρωση τις πάει ένα επίπεδο παραπάνω. Τα τέσσερα τραγούδια που δεν προέρχονται από το EP (Blinded By Faith, Nemesis, Erevos Aenaon και Universe Unseen) κινούνται στα ίδια υψηλά επίπεδα, με τη μόνη διαφορά πως είναι πιο “σκοτεινά”, προσδίδοντας μια άλλη ατμόσφαιρα στο τελικό αποτέλεσμα. Συνολικά λοιπόν έχουμε εννέα συνθέσεις, συν τρία extended versions. Η μικρή σχετικά διάρκεια είναι ίσως το μοναδικό μείον αυτής της κυκλοφορίας, μιας και εξαιρώντας, για ευνόητους λόγους, τα extended (που φτάνουν το 20λεπτο), το cd δεν ξεπερνάει τα 35 λεπτά. Ένα, δύο τραγούδια ακόμα δηλαδή και δε θα είχα τίποτα να προσάψω! Παρόλα αυτά και οι εννέα συνθέσεις είναι τόσο καλές που δεν υπάρχει περίπτωση, κάνοντας τις σωστές κινήσεις, να μην απασχολήσουν την αγορά του εξωτερικού. Και άπαξ και έπεισαν τόσο εύκολα εμένα που δεν είμαι οπαδός του είδους, σκέψου φίλε αναγνώστη τι έχει να γίνει με όσους είναι ήδη fan παρεμφερή σχημάτων!


509

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.