ELDRITCH: "Gaia’s Legacy"

Σε σταθερή και ποιοτική αξία, έχουν ανέλθει οι Ιταλοί Eldritch! Το όγδοο άλμπουμ τους, είναι μια επιτομή στο χώρο του power/progressive metal, με 12 κομμάτια που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο!

Τη θέση των πλήκτρων πλέον, κατέχει ο Gabriele Caselli (ex-Domine), κάνοντας αρκετά αισθητή τη παρουσία του, αφού τα πλήκτρα κατέχουν πρωταγωνιστικότατο ρόλο σχεδόν παντού αν και στο κομμάτι Like a Child, το ρόλο τον κλέβει για λίγο ο δικός μας Bob Katsionis, συμμετέχοντας ως guest! Στις κιθάρες προστέθηκε, ή μάλλον πήρε τη θέση του Pek Proietti, ο Rudj Ginnaneschi, κάνοντας καλή δουλειά αφού ο δίσκος κιθαριστικά, είναι αρκετά ογκώδης και heavy.

Έντονη είναι επίσης, η παρουσία της οικολογικής ευαισθησίας, αφού σε αυτή βασίζεται ολόκληρο το concept του “Gaia’s Legacy” και στο… (κρατηθείτε τώρα!), ντοκιμαντέρ “An Inconvenient Truth”, του πρώην υποψηφίου για τη θέση του πλανητάρχη Al Gore (δυστυχώς καμία σχέση απολύτως με τον Al Bandy! Αυτόν θα τον ψηφίζαμε!). Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος κι ελπίζω αν κάνω να με συγχωρέσετε, στην εισαγωγή του κομματιού “Signs” (και όχι μονό εκεί), ακούγεται μέρος από μία ομιλία του Al Gore, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ…

Αν και έχει ο ίδιος κατηγορηθεί από έγκριτους ερευνητές επιστήμονες, πως το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μια απάτη, οι οποίοι βέβαια όλως τυχαίος έχασαν την αξιοπιστία τους μετά από αυτές τις δηλώσεις και προσχώρησαν στο κλάδο των… συνομοσιολόγων-παλαβών, αυτό και μόνο δε φτάνει ώστε να πτοηθεί ο ίδιος, αλλά και να μην υπάρξουν και εκτός Αμερικής, “Αμερικανάκια”! Με τη καλή έννοια (λέμε τώρα)!

Πέρα από αυτό το σπάσιμο και κρίνοντας μόνο σε καθαρά μουσικά πλαίσια τη δουλειά αυτή, κομμάτια όπως τα “Thirst in Our Hands”, Through Different Eyes, “Vortex of Disasters”, συγκαταλέγονται στις πολύ καλές συνθέσεις και μόνο ικανοποιημένους θα κρατήσουν, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς progsters! Αν έλειπε βέβαια λίγο η φλυαρία και κάποια κομμάτια, ή καλύτερα στο σύνολο του το άλμπουμ ήταν μικρότερο και πιο περιεκτικό, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο!

Ολοκληρώνοντας λοιπόν, καταλήγουμε πως η κληρονομιά της μαμάς Γαίας, είναι μια καλή παρακαταθήκη, για τη δισκοθήκη και τ’ αφτιά σας!


375