BENIGHTED: “Dogs Always Bite Harder Than Their Master” EP

Οι Brutal Death Metallers Benighted γιορτάζουν είκοσι χρόνια καριέρας και κυκλοφορούν το EP “Dogs Always Bite Harder Than Their Master” για την περίσταση.

Σε αυτό εμπεριέχονται τρία προηγουμένως ακυκλοφόρητα τραγούδια, μια διασκευή στο “Slaughter Of The Soul” και έξι τραγούδια ζωντανά ηχογραφημένα από την εορταστική τους φετινή εμφάνιση στην Lyon.

Ωμό Death Metal υψηλών οκτανίων προσφέρουν στα τρία “νέα” τους τραγούδια οι εν λόγω Γάλλοι με το χαρακτηριστικό τους στυλ, που περιλαμβάνει ασταμάτητα blast beats και ποικίλα brutal φωνητικά (“βοθρέ”, “γουρουνίσια” καθώς και τα κλασσικά “φλεγματώδη”). Από αυτά ξεχώρισα το ομώνυμο κομμάτι, που ήταν πιο ποικίλο στα riffs του και συμμετείχαν σε αυτό ο Sven Decaluwé των Aborted και ο Nikita των Der Weg Einer Freiheit. Όσο για την διασκευή στο κλασσικό Death Metal άσμα των Σουηδών Melodic Death Metallers At The Gates, όπως φαντάζεστε, το έφεραν στα μέτρα τους, παίζοντας το σε πιο γρήγορο ρυθμό και χωρίς την μελωδικότητα του πρωτότυπου.

Τα live τραγούδια σε αυτήν την κυκλοφορία έχουν, παραδόξως, καθαρό ήχο και αποδεικνύουν ότι το κουιντέτο των Benighted μπορεί να εκτελέσει το υλικό του ζωντανά με πιστότητα. 

Αν και πιστεύω πως το “Dogs Always Bite Harder Than Their Master”  EP απευθύνεται περισσότερο στους οπαδούς των Benighted, θα το απολαύσουν και οι ακροατές των Aborted, Dying Fetus και άλλων Brutal Death ή Grindcore συγκροτημάτων. 

446

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.