JOHN WETTON: “Raised in Captivity"

Μέσα σε ένα θερμό καλοκαίρι, όχι δυστυχώς λόγω καύσωνα, αλλά οικονομικοπολιτικών αβεβαιοτήτων, οι κυκλοφορίες είναι αρκετές και οδυνηρές για κάθε βαλάντιο.

Πρέπει  λοιπόν οι αγορές, να  είναι συγκρατημένες, στοχευμένες και περισπούδαστες: όταν ειδικά πρόκειται για  έναν σπουδαίο τραγουδιστή/ συνθέτη όπως ο Άγγλος  John Wetton, που παρουσιάζει την έκτη σόλο κυκλοφορία του και στην παρέα του συμπεριλαμβάνονται εκτός από έναν εξαιρετικό πολυοργανίστα στην παραγωγή και τη μίξη, τον Billy Sherwood (Yes, World Trade, Yoso) και  οι εξαιρετικοί μουσικοί, όπως οι  Steve Hackett (Genesis), Robert Fripp (King Crimson), Steve Morse (Deep Purple,Kansas), Geoff Downes  (Asia, The Buggles, Yes), Eddie Jobson (Roxy Music, U.K., Jethro Tull), Mick Box (Uriah Heep), Tony Kaye (Yes), Anneke Van Giersbergen  (The Gathering, Agua de Annique) και επιπλέον με  το αποτέλεσμα το ηχητικό να είναι σχεδόν εκπληκτικό, τα πράγματα είναι δύσκολα. Το “Raised in Captivity” είναι η εξαιρετική παρουσίαση συνθέσεων στη 40χρονη καριέρα του John Wetton , που έχει χτίσει με συνέπεια το θρύλο του, ως ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, μουσικούς και συνθέτες στο χώρο της ροκ.

Έτσι  με την συμπαράσταση εξαιρετικών φίλων μουσικών παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, που ηχεί ως το αμάγαλμα των προηγούμενων παρουσιών του στους  King Crimson, Roxy Music/Bryan Ferry, Uriah Heep, UK, Wishbone Ash και κυρίως με τους Asia, κι όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα. Ξεχωρίζουν το ομώνυμο με την συμμετοχή του Robert Fripp, το “Steffi’s Ring” που με την συμμετοχή του Geoff Downes θα σας παραπέμψει ευχάριστα σαν καινούργια σύνθεση των Asia και το “Mighty Rivers”, με την συμμετοχή της εξαιρετικής ολλανδέζας Anneke Van Giersbergen και της Συμφωνικής Ορχήστρας  του Σηάτλ.

Όποιος αρέσκεται στην ποιοτική σύνθεση ενός δίσκου συνολικά και δεν αρκείται σε 2-3 καλές συνθέσεις, θα προχωρήσει σε αγορά του. Oι υπόλοιποι ξέρετε το δρόμο…

400