HOODED MENACE: “Ossuarium Silhouettes Unhallowed”

Αναμφισβήτητοι πλέον άρχοντες του σάπιου doom/death οι Φινλανδοί ναΐτες ιππότες του τρόμου και των σερνάμενων riff επιστρέφουν παίζοντας το εκ του ασφαλούς.

Το “Ossuarium Silhouettes Unhallowed” δεν περιέχει καμία έκπληξη, είναι βασικά ένα ισορροπημένο αμάλγαμα της συνολικής εμπειρίας της μπάντας που αντλεί κυρίως από τα 2 προηγούμενα άλμπουμ της. Συγκεκριμένα εγκαταλείπουν την φόρμα της προηγούμενης κυκλοφορίας τους (Link) που ήθελε λίγα, μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια και ξαναγυρνούν σε περισσότερες πιο συμβατικού μεγέθους συνθέσεις, κρατάνε την αυξημένη αίσθηση της μελωδίας και του μελαγχολικού doom αλλά επαναφέρουν κάπως μέχρι ενός σημείου το Bolt Thrower-ικό death metal groove. 

Με άλλα λόγια η νέα κυκλοφορία τους είναι ένα ποτ πουρί από τα καλύτερα στοιχεία τους που αν και δεν πρωτοπορεί εξακολουθεί να ικανοποιεί πλήρως τους ρασοφόρους λάτρεις του ισοπεδωτικού αργού metal και της ρετρό αισθητικής υπερφυσικού τρόμου. Όσοι cultists ακολουθήστε ως συνήθως το φως των κεριών. 

520

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.