BARK: "Like Humans Do"



Ψαρωτικό όνομα, αν μη τι άλλο, και με τέτοιο εξώφυλλο, κάνουμε καλή αρχή!

Στο εξώφυλλο άνθρωποι, δούλοι σκυλόμορφων ανθρωποειδών, αναγκάζονται σε εργασία ενός τερατουργήματος αφιερωμένου σε κάποια πολύχειρη θεότητα. Συμβολισμός που μπορεί ο καθένας να το πάρει όπως θέλει. Βολεύει ως κατηγορία προς τις οργανωμένες θρησκείες, ως ξυπνητήρι για να καταλάβει κανείς πως μας χρησιμοποιεί το status quo ή ακόμα και σαν την εκδίκηση των ζώων μετά από αιώνες εκμετάλλευσης. Pick what you want!

Οι Bark έρχονται από το Βέλγιο (κάποιοι αμφιβάλλουν την οντότητα της χώρας) και συγκεκριμένα από το Antwerp και αυτή είναι η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά.
H πεντάδα με τα αδέρφια (μπορεί και ξαδέρφια, δεν είμαι σίγουρος) Van der Straeten στη ρυθμική γραμμή και τον ισοπεδωτικό Ron Bruynseels (να σε ακούσω να το προφέρεις αυτό!) στα φωνητικά προσφέρουν δυνατή σπαζοκόκκαλη μουσική που πηγάζει από την crossover thrash των 80s, και πιθανότατα με μεγάλη αδυναμία στους Sepultura (ο Ron σίγουρα έχει εικόνισμα του Cavalera κάπου στο σπίτι του).

Δυναμικό thrashcore με έμφαση στο πρώτο μισό της λέξης, με διάσπαρτα d-beat σημεία και έντονη sludge μυρωδιά, τυλιγμένο σε μια καλή παραγωγή και έφεση στα καλογραμμένα κομπρεσεράτα κομμάτια.

Μουσική που έχουμε ανάγκη στις μέρες τις κρίσης. Τέτοια που σε σηκώνει από τον καναπέ και σε κάνει να θέλεις να θρυψαλιάσεις τα παλιά σερβίτσια της προγιαγιάς σου. Δε βαριέσαι, πίνεις και σε πλαστικό!

Για κάποιο λόγο, ονειρεύομαι να τους δω μαζί με τους The Haunted…

972

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.