GOATWHORE: “Vengeful Ascension”

Πάνε 20 χρόνια από τότε που μια παρέα από μέλη των Soilent Green, Crowbar, St Vitus και Acid Bath, μεταξύ άλλων, αποφάσισε να μας αποδείξει ότι στη Νέα Ορλεάνη δεν ξέρουν να παίζουν μόνο τα punk/metal μπλουζ της πρέζας αλλά έχουν και άριστη σχέση με τον κερασφόρο.

Έβδομο άλμπουμ αισίως για τους Goatwhore λοιπόν, πλέον ένα από τα πιο γνωστά πλέον σχήματα death/black των ΗΠΑ κι όλα πάνε όπως προβλέπεται.

Στιβαρός και γυαλισμένος ήχος, σαν μια πιο “βιτρίνα” εκδοχή των Nunslaughter με κάποιες Motorhead-ικές πινελιές που φέρνουν ενίοτε σε Midnight και διακριτικό groove να σπάει λίγο το κοπάνημα, το “Vengeful Ascension” δείχνει από την αρχή το ποιόν και το περιβάλλον των συντελεστών της μπάντας, κοινώς νότιοι μεταλλάδες του σκότους και του μπάφου (τουλάχιστον).

Ναι, είναι πιο εμπορικοί και mainstream από πιο kvlt μπάντες του είδους αλλά η ουσία παραμένει, τραγιά και ξύλο. Σίγουρα όχι για προοδευτικούς και ψαγμένους, αλλά όπως πάντα οι Goatwhore κάνουν την μπύρα να κατεβαίνει σαν νεράκι (αρχισυντάκτη, το μπύρα με -υ-). Όσοι άπιστοι προσέλθετε.

503

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.