DEADSMOKE: “Mountain Legacy”

Ομίχλη. Ξερά δέντρα. Βάλτος. Αυτά περιλαμβάνει το εξώφυλλο της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς των ζοφερών Ιταλών Deadsmoke.

Στο “Mountain Legacy” οι τέσσερις “μακαρονάδες” κλείστηκαν σε ένα στούντιο τριγυρισμένο από φύση, με μοναδικούς γείτονες τους “κάτοικους” του τοπικού νεκροταφείου, και προσπάθησαν να αποδώσουν ηχητικά την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, όπως οι ίδιοι την αισθάνονται (το αναφέρουν οι ίδιοι, δεν το κατέβασε η γκλάβα μου).

Γνήσια παιδιά των Sleep και Electric Funeral, αρέσκονται στο να μας βασανίζουν με αργούς και κατεδαφιστικούς doom ρυθμούς και σε κάνουν να νιώθεις αληθινά μόνος μέσα σε 39 λεπτά. Η παραγωγή είναι υποδειγματική για το είδος και υπογραμμίζει έντονα τα σκοτεινά και απόκοσμα συναισθήματα που οι Deadsmoke φαντάζομαι θέλουν να μεταφέρουν.

Εννοείται πως κάποια από τα κομμάτια τραβάνε σε διάρκεια, όμως δεν είναι μια απλή επανάληψη των αρχικών riffs, αλλά η κιθάρα με τη fuzz οντότητα της τα διανθίζει όσο μπορεί για να μην κουράζει ένα απαιτητικό αυτί η μονολιθική μονοτονία των ρυθμικών οργάνων.

Βρώμα, δυσωδία, θάνατος.

Άσε λίγα λουλούδια στον πρώτο τάφο που θα συναντήσεις ακούγοντας το “Mountain Legacy”. Θέλουν και οι νεκροί τη φροντίδα τους!

512

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.