SPACE WITCH: “Arcanum”

Καταλάβατε ή θα κάνω και κακά, μπορούμε να πούμε εναλλακτικά.

Τι θα γίνει ρε παιδιά, βαριέστε να βρείτε κάτι πρωτότυπο για όνομα πια;

Και τι είδος να παίζουν άραγε; Έλα μου ντε; Λες να παίζουν βαρύ doom με space/kraut rock επιρροές; Μπράβο!

3 κομμάτια σε 34 λεπτά και εξώφυλλο, τύπου ελαιογραφία, αν και καλλίτεχνο, διόλου μοναδικό.

Πάμε και στα υπόλοιπα. Καθαρή παραγωγή, φωνητικά ελάχιστα, τύμπανα όχι σταθερού και μονότονου χαρακτήρα ευτυχώς και οι δομές των κομματιών δεν είναι βαρετές κι όσο προβλέψιμες περίμενα αρχικά. Τα διαστημικά samples που υποβόσκουν των υπόλοιπων στοιχείων της μουσικής των Βρετανών είναι όσα πρέπει και δεν φορτώνουν το φάσμα του ήχου με ανούσια μπλιμπλίκια, αφήνοντας τα riff και τις μπασογραμμές να ανασαίνουν, όσο μπορούν κάτω από τα συνήθως μονολιθικά τύμπανα.

Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ τίμια προσπάθεια εδώ, αλλά δεν θα πείσει πολύ κόσμο για την πρωτοτυπία του, αφού πλέον υπάρχουν μεγαθήρια με παρόμοιο προσανατολισμό που δεν είναι εύκολο να χωρέσεις σε ένα budget.

Θυμίζουν λίγο από Ufomammut, Conan, Suma (έχουμε όμως πινελιές τύπου Ash Ra Tempel και Amon Duul II σε αυτήν την παλέτα) και θα ικανοποιήσουν τους φίλους του αργού θανάτου, χωρίς όμως να φτάνουν το μεγαλείο των προαναφερθέντων. Τουλάχιστον όχι ακόμα! Εξάλλου αυτή είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη τους προσπάθεια, έχουν ψωμί ακόμα να φάνε!

478

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.