REFLECTIONS: “Exi(s)t”

Μια φορά και έναν καιρό, μια μπάντα από τη Μινεάπολη αποφάσισε να υπηρετήσει το σύγχρονου τύπου deathcore και από τότε το υπηρετεί με ευλάβεια, με το δεύτερο μόλις full length της να είναι ακόμη πιο σαρωτικό από το ντεμπούτο της.

Ο djent χαρακτήρας του group δεν αφήνει περιθώρια. Όποιος δεν αντέχει “μοντερνιές”, τριγκαρισμένα φωνητικά, prog διάθεση και παρανοϊκά ξεσπάσματα, δεν έχει δουλειά εδώ.

Οι Reflections πήραν τα συστατικά του πρώτου τους album και στο “Exi(s)t” πηγαίνουν δύο βήματα παραπέρα, μπολιάζοντας με ωριμότητα και περισσότερες μελωδίες τις συνθέσεις τους, θυμίζοντας άλλοτε After the Burial και άλλοτε Between the Buried and Me, χωρίς όμως να δανείζονται μουσικές φόρμες από οποιονδήποτε.

Με σαφέστατη εξελικτική διάθεση, κάθε κομμάτι έχει κάτι να πει, περνώντας από λογής ηχητικά κύματα, έχοντας όλα όμως σα κοινό παρανομαστή την προοδευτική μουσική απόδοση και τη διάχυτη ατμόσφαιρα, η οποία δύσκολα επιτυγχάνεται στο djent παρακλάδι.

Και το ότι παρότι το εν λόγω είδος έχει ανθίσει προ πολλού στην Αμερική (εις την Ελλάδαν ακόμη κοιμόμαστε), και οι Reflections καταφέρνουν και ξεχωρίζουν από το σωρό, λέει πολλά.

Must επιλογή για fan σχημάτων όπως August Burns Red, Between the Buried and Me και Oceano.

760

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.