TOMBS: “Under Sullen Skies”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Νοεμβρίου 2020

Το black metal χρωστάει την ύπαρξη του στους Venom, Celtic Frost, Sodom και κάποιους ακόμη, αλλά βεβαίως και στο punk. Ξέρω κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Υπάρχουν δηλώσεις αρκετών μουσικών που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου, εκτός από τα εμφανή ακουστικά σημάδια που οποιοδήποτε αυτί μπορεί να αναγνωρίσει.

Ο ιθύνων νους των Αμερικανών Tombs, Mike Hill, καθώς φαίνεται με την πέμπτη ολοκληρωμένη δουλειά του σχήματος, αποφάσισε να διαλέξει τον εξυπνότερο από τους προαναφερθέντες, σε σημείο που το “Under Sullen Skies”, βγάζει χαρακτήρα που θα επιβράβευε ο Tom G. Warrior. Χωρίς να έχω πρότερο βίωμα ακρόασης Tombs, η σκοτεινή ατμόσφαιρα τους με κερδίζει (το σκότος γενικά, έχει κερδίσει φέτος), παράλληλα με τη συνεχή αλλαγή σκηνικών, ρυθμών και μελωδιών και την ύπαρξη σημαντικών guest μουσικών.

Στην πολύ έντονη και βαριά παραγωγή του “Under Sullen Skies”, έκαναν πέρασμα οι Cat Cabral (“Angel of Darkness”), Paul Delaney (BLACK ANVIL, “Angel of Darkness”), Dwid Hellion (INTEGRITY, “The Hunger”), Todd Stern (PSYCROPTIC, guitar solo στο “Mordum”, Ray Suhy (SIX FEET UNDER, guitar solo στο “Barren”, Andy Thomas (BLACK CROWN INITIATE, guitar solo στο “Void Constellation” και Sera Timms (IDES OF GEMINI, BLACK MATH HORSEMAN, “Secrets of the Black Sun”), με τον καθένα να κουβαλάει την προσωπική του σφραγίδα στον ώμο. Εναλλαγές ύφους, που δεν σε αφήνουν να καταλάβεις αν έχουμε να κάνουν με ντεθογενές black ή με μπλακογενές death, με βαριά hardcore σημεία σε κιθάρες και τύμπανα, αρκετές doom στιγμες, με αποτέλεσμα ένα σύνολο που χτυπάει βίαια κάθε ίχνος βαρεμάρας.

Αν δεν έχεις ακούσει στο παρελθόν Tombs, όπως και εγώ, το “Under Sullen Skies” θα σε αναγκάσει σε ιστορική αναδρομή των προηγουμένων τεσσάρων albums, και αρκετών EΡs και splits. H αφετηρία τους είναι και θα είναι για πάντα, από ό,τι φαίνεται, το black metal, αλλά παίζουν σκληρή μπάλα και με τους φίλους του brutal death metal και του grindcore.

Αξιόμαχος δίσκος που σε κάποια προηγούμενη χρονιά θα έβαζε υποψηφιότητα για την 20αδα μου, αλλά φέτος, με τόσα τέρατα που έχουν κυκλοφορήσει, δυστυχώς δεν ακουμπούν με τίποτα.

Υ.Γ. Ο Mike Hill έχει και podcast, που ενισχύει την άποψη του προλόγου. Ακολουθήστε το πιο κάτω link και θα καταλάβετε.

Facebook: https://www.facebook.com/TombsBklyn/
Instagram: https://www.instagram.com/tombscult/
Twitter: https://twitter.com/TOMBS666
Bandcamp: https://tombscult.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6TSg36yhim4Jhu4jWeJTHB
Everything went black Podcast: http://everythingwentblack.podbean.com/

521

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.