CYRAX: “Pictures”

Είναι μεγάλο προτέρημα το να ξέρεις το τι εστί progressive και να μη μένεις περιορισμένος (τρόπος του λέγειν) στην ερμηνεία του από μπάντες των ‘70s ή των Dream Theater.

Οι Cyrax από το ντεμπούτο τους κιόλας (δύο χρόνια πριν) έδειξαν πως οι δάσκαλοί τους ήταν οι Watchtower και λοιποί μουρλοί μπροστάρηδες, οι οποίοι μέσα σε ένα κομμάτι θα έκαναν 17 αλλαγές στα ρυθμικά και άλλες τόσες στο ύφος γενικά.

Δεν είναι όσο περίπλοκο νομίζεις φίλε ακροατή. Το αποτέλεσμα του “Pictures” μπορεί να το ακούσει και ένα λιγότερο εκπαιδευμένο αυτί, αρκεί να θέλει να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Εκεί που νομίζεις πως ακούς power, σκάει το thrash και στο καπάκι ένα πιανάκι για να μπολιάσουμε τη φάση και με ολίγον classic επιρροές. Και όλα δένουν τόσο αρμονικά που μπορείς να σηκωθείς και να χειροκροτήσεις στο τέλος κάθε κομματιού.

Οι Cyrax παίζουν progressive… Όπως ενίοτε πρέπει να είναι το progressive… Προοδευτικό (το λέει και η λέξη βρε αδερφέ).

Τσεκάρετέ τους οπωσδήποτε!

434

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.