DIVINEFIRE: “Eye Of The Storm”

Οι Divinefire δεν είναι ούτε ξακουστοί ούτε καινοτόμοι. Είναι όμως Σκανδιναβοί κι έτσι ότι είναι σχετικό με μελωδικά στοιχεία και metal το κατέχουν από τη γέννα όπως οι μαύροι το groove.

Τα παραπάνω υποδεικνύουν πως όποιος ακούσει το νέο τους album, Eye Of The Storm, δεν πρόκειται να εκπλαγεί ιδιαίτερα. Ποιος είπε όμως ότι αυτό είναι το νόημα; Το album αυτό είναι 50 λεπτά κλασσικής μελωδικής heavy metal πώρωσης. Και αυτό αρκεί.

Το σχήμα αυτό είναι το πόνημα βετεράνων του συγκεκριμένου ήχου: Christian Liljegren (Golden Resurrection, Narnia, Audiovision) στα φωνητικά, Jani Stefanovic (Am I Blood, Sins of Omission, Renascent, Essence Of Sorrow, Miseration. The Weakening) σε όλα τα όργανα και τις ενορχηστρώσεις καθώς και του σχετικά νεώτερου, German Pascual (vocals και στο τελευταίο album των Narnia) ο οποίος συμπληρώνει τα φωνητικά. Ο συνδυασμός των τριών μαζί με τις πολλές guest συμμετοχές* δημιουργούν ένα επικών διαστάσεων fast tempo αποτέλεσμα που δεν θα αφήσει κανέναν φίλο του είδους παραπονεμένο. Επιπροσθέτως αξίζει να αναφέρω πως ειδικά για την κυκλοφορία του Eye Of The Storm, το οποίο είναι και το πέμπτο αισίως άλμπουμ της μπάντας, οι Divinefire ηχογράφησαν ξανά δύο από τα πιο γνωστά τους κομμάτια, τα The Worlds On Fire και Never Surrender. Από το νέο υλικό πάντως εγώ ξεχώρισα με ιδιαίτερη ευκολία τα Unchain My Soul και To Love And Forgive όμως ξέρετε πως είναι αυτά ο καθένας επιλέγει τις δικές του προσωπικές στιγμές μέσα σ’ αυτή τη μουσική. Ευτυχώς λοιπόν που σ’ αυτό το άλμπουμ θα σας δοθούν πάμπολλες επιλογές.

*ιδού και η λίστα των guests:
Pontus Norgren (Hammerfall)
Markus Sigfridsson (7Days, Harmony & Dark Water)
CJ Grimmark (Narnia, Rob Rock & Full Force)
Thomas Vikström (Therion, Candlemass, 7days & Mehida)
Andreas Passmark (Royal Hunt & Narnia)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΙΟΣ

440