STEAMROLLER ASSAULT: “Dead Man's Hand”

Μπορεί δέκα χρόνια δισκογραφικής απουσίας να είναι πολλά για τους Αθηναίους Steamroller Assault αλλά δηλώνουν παρόντες στα μεταλλικά δρώμενα της πόλης και μας ετοιμάζουν ένα δώρο καλύτερο κι από μια κολασμένη νύχτα στο Alcatrazz…

Τον Απρίλιο βγάζουν τον τρίτο τους δίσκο!

Πιο ώριμο από τις προηγούμενες δυο κυκλοφορίες τους, αλλά εξίσου χυδαίο, το “Dead Man’s Hand” παρουσιάζει ένα σχήμα που ξέρει τι θέλει. Το album είναι σαν μια σύνθετη εικόνα, εμπνευσμένη από τις βαμβακοφυτείες του Μισσισιπή με τις blues πινελιές του, αλμυροδαρμένη στις αποβάθρες του Port Royal με τα πειρατικά riff της εξάχορδης και ιδρωκαμωμένη από το οδοστρωτορικό heavy metal που ρέει άφθονο.

Είναι μια δυνατή κυκλοφορία με καταιγιστικά ισοπεδωτικές ταχύτητες, επικές μελωδίες με αντρικές συνθέσεις που δεν σου αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης και με μια διασκευάρα στους έτερους Αθηναίους Wild Machine.

Χαρακτηριστικό της χυδαιότητάς τους είναι και η τεστοστερονάτη ερμηνεία του Νίκου Συράκου στο μικρόφωνο, η κιθαριστική μαεστρία του Witchkiller στην εξάχορδη, το ακούραστο μπάσο του Αλέξη και τα κατεδαφιστικά τύμπανα του Σπύρου.

Η καταπληκτική παραγωγή έγινε από τον Νίκο Παπακώστα στα Entasis Studio και το layout και το artwork επιµελήθηκαν τα Semitone Labs.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να αφεθούμε στις νότες των Steamroller Assault και να υποκύψουμε στις ορέξεις τους.

557

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.