THE OMINOUS CIRCLE: “Appalling Ascension”

Αν ήμουν σε live των The Ominous Circle και μου άρεσε η μπίρα, θα είχα πιεί 2-3 μέχρι να τελειώσει το εισαγωγικό κομμάτι “Heart Girl With A Serpent” του νέου τους άλμπουμ “Appalling Ascension”.

Με το “From Endless Chasms” όμως που παίρνει τη σκυτάλη απότομα, δεν μπορώ να πω ότι συγκινούμαι όσο θα περίμενα από τη μακροσκελή εισαγωγή που προηγήθηκε. Παρόλα αυτά το κομμάτι κι όσα ακολουθούν κινούνται στο ίδιο μοτίβο κλασσικού death/ doom ρυθμό με πριονωτά παιχνιδίσματα των drums κι ενδιαφέροντα κιθαριστικά σημεία που εναλλάσσονται μεταξύ μελωδικών και ποζεράδικων solos. Τα τελευταία να σημειώσω ότι δε μπορώ να αποφασίσω αν τελικά μου αρέσουν ή μου χαλάνε την ατμόσφαιρα του υπόλοιπου μελωδικού χάους.

Με εξαίρεση το “Ateh Gibor Le-Olam Adonai”, που αποτελεί τη μελωδική κορύφωση του άλμπουμ και τα cyber κιθαριστικά solos στο “A Gray Outcast” δεν μπορώ να πω ότι έχω συγκρατήσει άλλα σημεία που να με παρακινούν να το ξανακούσω.

Το “Appalling Ascension” αποτελεί την πρώτη εμφάνιση των Πορτογάλων The Ominous Circle στη μουσική σκηνή και θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου 2017 από την Osmose Productions και παρά την απαθή μου στάση απέναντί του, αξίζει μερικά καλά ακούσματα από τους φίλους του death metal.

501