VORGUS: “White Trash Hellraisers”

Έπεσε στα χέρια μου ετούτη εδώ η βρώμικη κυκλοφορία από την Inferno Records των σουηδών Vorgus, οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με άλλες μπάντες του είδους τους.

Με οδηγούς συγκροτήματα όπως Motorhead, Venom, Power from hell, Midnight αλλά και άλλα του σιναφιού, οι Vorgus αυτό που κάνουν το κάνουν καλά και ως εκεί.

Το “White Trash Hellraisers” είναι μια βρώμικη κυκλοφορία που αφορά το Speed Rock n’ Roll (έτσι θα το ονόμαζα). Έχει στοιχεία από την μουσική των προαναφερθέντων συγκροτημάτων, με μπόλικη δόση ασχήμιας (με την καλή έννοια), με τσαγανό και χυδαιότητα.

Είναι ένας δίσκος σχεδόν μονοκόμματος, με όλα τα κομμάτια παρόμοια μεταξύ τους, κάτι που τον κάνει να κυλάει σαν νεράκι στα αυτιά. Είναι γρήγορος και σερβίρεται από κοπάνημα και ιδρώτα από το σουηδικό τρίο που δεν δείχνει κανένα έλεος στην μουσική που παράγει.

Σκληροτράχηλη η εξάχορδη που πλαισιώνεται από την ωμή παραγωγή και το μπάσο παρέα με τα τύμπανα σε ρόλο σφυροκόπου που ακολουθούν σχεδόν ένα tempo…αυτό της γρήγορης οδού. Στο μικρόφωνο, η γρέζα φωνή του Belze Bo παρουσιάζεται ακόμα πιο σκληροτράχηλη από την κιθάρα και αυτό είναι που ταιριάζει γάντι πόνημα των σουηδών.

Οι Vorgus είναι ένα συγκρότημα που μπορεί να ανοίγει άνετα Thrash Metal συναυλίες και να ζεσταίνει το κοινό, έχουν υλικό αγενές και χυδαίο αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον αυτό που κάνουν, το κάνουν καλά!

467

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.