MYLAND: “Light of A New Day”

H ιστορία των MYLAND ξεκινάει αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις αρχές των 90’ς όταν ο Paolo Morbini (πρώην EVA, EXILIA, BRUNOROCK) εργαζόταν στην Μουσική Ακαδημία του Μιλάνο, μία απο τις σπουδαιότερες μουσικές ακαδημίες στην Ιταλία, γνώρισε τα αδέρφια Stefano (keys) και Marco Andreasi (guitars).

Το μόνο που έμενε ήταν να βρουν ένα τραγουδιστή και έναν μπασίστα! Ο Guido Priori και ο Adalberto Rizzoli συμπλήρωσαν την μπάντα και κάπως έτσι ξεκίνησαν να παίζουν σε διάφορα events διασκευάζοντας κλασσικές μπάντες όπως TOTO, JOURNEY και SURVIVOR.

Το πρώτο τους πόνημα με τον τίτλο MYLAND”, ήταν ένα αρκετά καλοπαιγμένο και μελωδικό άλμπουμ με έμφαση στις δυνατές μελωδίες και στις δυνατές ενορχηστρώσεις. Το 2007 ήταν η σειρά για το δεύτερο δίσκο των Ιταλών με τίτλο “No Man’s Land”. Ένα αρκετά δυναμικό άλμπουμ με σημαντικές guest εμφανίσεις όπως του Kee Marcelo (πρώην Europe), Tommy Denander και Alex Del Vecchio!

Αισίως φτάσαμε στο 2011 και οι MYLAND επιστρέφουν με το νέο τους cd, “Light Of A New Day”. Η νέα σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται απο τους Paolo Morbini στα τύμπανα, Hox Marino στις κιθάρες, Davide Faccio στα keyboards, Fabian Andrechen στο μπάσο και τον Franco Campanella στα φωνητικά. Το άλμπουμ ξεκινάει δυναμικά με το ρυθμικό “Living In the Magic”. Ένα τραγούδι που μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω σε ότι αφορά την μελωδία του αφού οι επιρροές του από την δεκαετία των 80’ς είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς! Δυνατά φωνητικά, όμορφες ενορχηστρώσεις, πιασάρικο ρεφραίν και πολύ καλή κιθαριστική δουλειά. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το επόμενο τραγούδι, “Love Hurts So Bad”. Πιο bluesy ρυθμοί στο επόμενο “Never Care For The Future” όπου τα απίστευτα solo του Hox Marino εκτοξεύουν το κομμάτι σε άλλο επίπεδο! Τα “Flyin’ Higher”, “Dancin In The Moon Light” και “Fire Burns Desire” είναι απλά καταπληκτικά δείγματα μελωδικού rock!

Εν κατακλείδι θα έλεγα οτι το “Light Of A New Day” είναι μία αρκετά καλή κυκλοφορία για το 2011. Στα συν του άλμπουμ είναι η φανταστική κιθαριστική δουλειά του Hox Marino!! Εμπνευσμένα solo και riff και πολύ συναίσθημα είναι τα στοιχεία που διακρίνουν αυτόν τον πραγματικά ταλαντούχο κιθαρίστα! Καλές ενορχηστρώσεις και καλογραμμένα τραγούδια είναι άλλα δύο θετικά στοιχεία του “Light Of A New Day”. Στα αρνητικά του άλμπουμ είναι η όχι τόσο “δυνατή” παραγωγή.

416