ACCEPT/ INNERWISH (13/02/11) Gagarin 205

Πολύς κόσμος και εν­θου­σια­σμός έξω από το club πολύ ώρα πριν από το άνοιγμα της πόρτας. Ευχά­ρι­στο αυτό, αφού τις περισσότερες φορές η προ­σέ­λευ­ση αυξάνεται πιο αρ­γά εξ’ αιτίας της πε­ρι­φρό­νη­σης των Ελληνικών supporting groups, κάτι που γενικά δεν θα αλλάξει ποτέ, το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου όμως είχε ήδη μαζευτεί πολύ κοινό από την αρχή.

Νωρίς νωρίς οι Έλληνες power metallers Innerwish έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή, γύρω στις οκτώ παρά είκοσι. Ο ενθουσιασμός που υπήρξε από τον κόσμο εν αναμονή της εισόδου στο club δεν έσβησε ούτε λίγο με την φόρα που πήρε το συγκρότημα, την οποία την κράτησε έως το τέλος. Με πάρα πολύ καλό ήχο και το κατάλληλο στήσιμο οι Innerwish παίξανε κομμάτια από όλη την δισκογραφία τους και ιδιαίτερη έκπληξη ήταν πως το κοινό ήταν γνώριμο της, ακόμα και όταν επρόκειτο για κομμάτια από την τελευταία δουλειά τους. Εδώ κι όλας φάνηκε πως το κομμάτι Sirens από το No Turning Back είναι ήδη από τα αγαπημένα των οπαδών τους. Το set list τους διήρκησε 50 λεπτά.

accept LIVE

Innerwish setlist:
The Signs of Our Lives
Silent Faces
Inner Strength
Sirens
Eye οf The Storm
If I Could Turn Back Time
Burning Desires
Lord Of Truth
Ready for Attack

accept LIVE

Μετά από ένα μι­σά­ωρο και βάλε διά­λειμ­μα, που πε­ριε­λάμ­βα­νε τρελές ια­χές στο όνομα των Accept, οι βετεράνοι Γερμανοί έκαναν την είσοδό τους στο κέ­ντρο της σκηνής. Η σύν­δε­ση με το κοινό ήταν ακαριαία, ο εν­θου­σια­σμός όλων έ­φτα­σε στα ύψη, ο ήχος έγινε κρύσταλλο και το δίωρο live των Accept μόλις ξε­κι­νού­σε.

Εκτός του νέου Mark Tornillo στη συναυλία υπήρχε άλλος ένας lead vocalist: το κοι­νό. Και πως μετά το συγκρότημα να μην αποδώσει τα μέγιστα; Είχαμε ένα σαν best of live από μια μπάντα απωθημένο για την Ελλάδα, η οποία όμως τους τίμησε και με το παραπάνω. Γιατί όχι μόνο υπήρχαν άτομα όλων, πραγματικά όλων, των ηλικιών στο club αλλά ήταν και από μακρινές από την Αθήνα περιοχές. Αναμενόμενο βέβαια, but still…

accept LIVE

Ο ύμνος Balls To The Wall από τον ομώνυμο δίσκο του ’83 κυριολεκτικά κόλλησε εμάς στον τοίχο ενώ τα Son Of A Bitch και Love Child τραγουδήθηκαν από το κοινό ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα κομμάτια φτιάχνοντας τρομερή ατμόσφαιρα. Στις έντεκα παρά τέταρτο αποχώρησαν από τη σκηνή για να επιστρέψουν λίγα λεπτά αργότερα για τα τρία κομμάτια του encore, επίλογος σε μια πραγματικά εξαιρετική συναυλία.

Accept setlist:

accept LIVE

Teutonic Terror
Bucket Full Of Hate
Starlight
Love Child
Breaker
New World Comin’
Restless And Wild
Son Of A Bitch
Midnight Mover
Metal Heart
Neon Nights
Bulletproof
The Abyss
Losers And Winners
Aiming High
Princess Of The Dawn
Up To The Limit
Burning
-encore-
Fast As A Shark
Pandemic
Balls To The Wall

 
Photos by Πάνος Ματθαιογιάννης

388