IAMX (21/03/2016) PIRAEUS 117 ACADEMY

Το tour για τον νέο δίσκο των ΙΑΜΧ, υπό τον τίτλο “Metanoia”, έδωσε την ευκαιρία για μία ακόμα εμφάνιση στην πρωτεύουσα, αλλά και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

H μέρα του live ήταν ομολογουμένως κάπως δύσκολη, αν και μιλάμε για ένα show με ένα μόνο σχήμα, επομένως δεν ήταν κάτι τραβηγμένο ακόμα και για Δευτέρα, αλλά νομίζω πως το μέτριο promo για το live, δε βοήθησε πολύ την προσέλευση. Βέβαια, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν ήταν κακή γενικώς η παρουσία του κόσμου, αλλά η χωρητικότητα του venue δε βοήθησε στο να γεμίσει το πίσω μέρος του Academy, ενώ ένα μικρότερο θα ήταν άνετα σχεδόν γεμάτο.

Από την άλλη πλευρά τώρα, ένα εκπληκτικό show είχε προετοιμάσει ο Corner με την παρέα του, aka, την εκστατική βάκχα Janine Gezang και την Sammi Doll σε πλήκτρα και φωνητικά και τον  Jon Siren στα κρουστά. Χαμηλός φωτισμός και η διάχυτα σκοτεινή και συνάμα ερωτική ατμόσφαιρα των δίσκων να παίρνει σάρκα και οστά, μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες και αξιομνημόνευτα δυναμική παρουσία επί σκηνής, μαζί με τέσσερις προτζέκτορες από τους οποίους περνούσαν ακατάπαυστα εικόνες που σε έβαζαν στη διαδικασία να αναλογιστείς τη διακριτική γοητεία της κάθε διαστροφής. Κοινώς, δεν έλειπε τίποτα, μάλλον τουναντίον.

Η setlist ήταν δικαίως μοιρασμένη ανάμεσα στον “Metanoia”, με τα highlights του, όπως το “Oh Cruel Darkness Embrace Me” και “Aphrodisiac”, συνοδευόμενα από αγαπημένες στιγμές της προηγούμενης δισκογραφίας τους, από τον Kiss+Swallow έως και τον Τhe Unified Field. Ένα ενθουσιώδες κοινό σε όλη τη διάρκεια, ιδιαίτερα μπροστά από τη σκηνή, δε σταμάτησε να λικνίζεται στο ρυθμό της μουσικής, δημιουργώντας μία συνολικά εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Αν είχα κάτι εν δυνάμει αρνητικό να καταλογίσω στο live, θα ήταν ότι αντέχαμε λίγο ακόμα. Η συνολική διάρκεια ανήλθε στη μιάμιση ώρα μαζί με το encore, καθόλα λογική και τίμια ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για εργάσιμη, αλλά ήταν αρκετά απολαυστικοί επί σκηνής για να μη θέλεις λίγο ακόμα.

Συνολικά η βραδιά παίρνει κάθε καλό σχόλιο, ορθή στα ωράριά της και έχοντας συνεκτιμήσει τα δεδομένα της ημέρας για την έναρξη και τη λήξη ώστε να είναι πλήρως προσαρμοσμένη με τα ωράρια του κόσμου και σε αυτό το σημείο μπράβο στη διοργάνωση και τους ΙΑΜΧ σε μία εξαιρετική παρουσία επί σκηνής, μεταδίδοντας όλη τους την ενέργεια στο κοινό.

ΙΑΜΧ setlist
I Come With Knives
The Alternative
Happiness
No Maker Made Me
Tear Garden
Oh Cruel Darkness Embrace Me
Spit It Out
Nightlife
Insomnia
North Star
Aphrodisiac
Your Joy Is My Low
Kiss + Swallow
I Am Terrified

Photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

403

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.