FULLFORCE: “Next Level”

Μελωδικό Heavy από Σουηδία μεριά για τους Fullforce στο “Next Level” το οποίο διαδέχεται το περσινό ντεμπούτο της μπάντας.

Αν και μόλις το δεύτερο album τα μέλη του συγροτήματος δεν είναι καινούργια στο χώρο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Mike Andersson (Clouscape) στα φωνητικά, Tommy Larsson (ex-Heed) στο μπάσο, καθώς και 2 πρώην μέλη των Hammerfall, τον Stefan Elmgren στην κιθάρα και τον Anders Johansson στα drums. Τέλος, μετά τη περσινή κυκλοφορία ο Stefan Rosqvist αντικατέστησε τον Carl Johan Grimmark  στη δεύτερη κιθάρα.

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακούσει ακούσει το ντεμπούτο της μπάντας. Ακούγοντας το “Next Level” μπορώ να πώ με σιγουρία ότι δεν με έψησαν να θέλω να ακούσω την επόμενη τους κυκλοφορία όταν αυτή  βρεθεί (σίγουρα τυχαία) στο δρόμο μου. Mid Tempo ρυθμοί, κάποιες “ανατολίτικες” μελωδίες, συνθέσεις που ακροβατούν μεταξύ Hard και Heavy καθώς και δύο μπαλάντες για να δέσει το γλυκό. Καλοπαιγμένο μεν, η εμπειρία των μελών βοηθάει σε αυτό, αλλά παντελώς αδιάφορο album. Μετά από δύο ακροάσεις προσπάθησα να θυμηθώ έστω και ένα κομμάτι που να μου έκανε εντύπωση για τον οποιοδήποτε λόγο και όμως δεν τα κατάφερα.

Μεμονομένα τα μέλη έχουν διαβάσει το μάθημα τους. Βάση της απόδοσής τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανεπαρκείς και θα τους αδικούσα αν έγραφα κάτι τέτοιο. Έχουν τις στιγμές τους, κάποιες όμορφες μελωδίες και riff αλλά μέχρι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι οι συνθέσεις βρίθουν από την παντελή έλλειψη έμπνευσης και δημιουργικότητας. Το ίδιο album το έχουν γράψει πολλές άλλες μπάντες πολύ, μα πολύ, καλύτερα. Οι επιρροές τούς δεν είναι εύκολο να καταμετρηθούν. Σε κάποια σημεία νόμιζα ότι άκουγα το “Shiva’s Tears” των Brainstorm (“Hate Love Drop It”), ενώ σε κάποια άλλα, ενώ ήμουν πεπεισμένος ότι άκουγα Μalmsteen ξαφνικά εμφανίζονταν οι Royal Hunt.

H μετριότητα του album δεν μου αφήνει τα περιθώρια να γράψω κάτι παραπάνω.  Άμα είσαι φανατικός οπαδός, σε επίππεδα χουλιγκανισμού, του συγκεκριμένου ιδιώματος και για κάποιο λόγο έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο τότε άκουσε το. Οι υπόλοιποι πιθανώς έχουν ήδη σταματήσει να διαβάζουν τη κριτική.
Προσπεράστε άφοβα.

477