EXTERNAL MENACE: “The Process of Elimination”

Μία ακόμη oi/punk/hardcore μπάντα που ξέθαψε η Wesworld στην προσπάθεια της να περισώσει την punk κληρονομιά της Βρετανίας. Αυτή τη φορά η μπάντα έρχεται από βορειότερα, από το Coatbridge κοντά στην περιοχή της Γλασκώβης και ιδρύθηκε το έτος 1979.

Από εκεί και πέρα η μπάντα υπέστη κάποιες μεταβολές στο line up της, κυρίως λόγω του αρχικού τραγουδιστή της Wullie Hammill που πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Οι κυκλοφορίες της μέχρι και την παρούσα περιορίζονταν σε EP και επτάιντσα, χωρίς να έχει κυκλοφορήσει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά. Αυτό έγινε, μάλλον το 2004, όπως αναφέρει το newsletter της παρούσας κυκλοφορίας, αν και το  profile του γκρουπ αναφέρει ότι το παρόν κυκλοφόρησε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες και σε διάφορα formats το 1997, οπότε το αφήνω στην κρίση σας.

Από τα συμφραζόμενα αυτό που πρόκειται να ακούσει κανείς είναι punk rock που κινείται από τους GBΗ μέχρι τους Clash, μετά την ανακάλυψη της Jamaica,δείχνοντας τρόπον τινά το δρόμο για πολλές αμερικάνικες μπάντες τις επόμενες δεκαετίες. Όλως περιέργως η ποιότητα του ήχου δεν έχει ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα παρόλο που, ουσιαστικά, πρόκειται για ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιόδους και θεματολογικά η μπάντα είναι άκρως πολιτικοποιημένη, όπως ήταν αναμενόμενο, χέζοντας οτιδήποτε επιστητό.

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

428