GHOST: “Seven Inches of Satanic Panic”

Οι Ghost δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι occult θεατρινισμοί (=σατανισμός από την λαϊκή αγορά) και οι πιασάρικες pop-rock συνθέσεις τους, τούς έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ευρύ κοινό. 

Στο τελευταίο album τους “Prequelle” του 2018 (μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την παρουσίασή μας), ο ιθύνων νους της μπάντας Tobias Forge, οδήγησε την μουσική τους σε ένα ηχητικό μονοπάτι που θύμιζε το hard rock της δεκαετίας του ’80, ικανοποιώντας τους παρελθοντολάγνους γηραιότερους ακροατές τους, αλλά και τους ανιστόρητους, περί μουσικής, νεότερους οπαδούς τους.

Φέτος, επιστρέφουν με ένα επτάιντσο αποτελούμενο από δύο τραγούδια στα οποία θυμίζουν τον ήχο της χίπικης rock του τέλος της δεκαετίας του ’60. Προσποιούμενοι δε, ότι είναι ηχογραφήσεις που είχε η μπάντα στο συρτάρι της από το 1969.

Το “Kiss The Go-Goat” είναι το κύριο single του “Seven Inches of Satanic Panic” και φέρνει στο μυαλό τον Arthur Brown εκείνης της εποχής, σε συνδυασμό με το τραγούδι “Carry On Wayward Son” των Kansas. Ενώ συμπεριλαμβάνει ακόμη ένα “ντεμέκ” σατανολατρικό ρεφρέν στους στίχους και μερικά… φιλάκια. Στο B-side “Mary On A Cross”, βάζουν στο mixer 2 κουταλιές από την μουσική των The Beatles, 250γρ. από την μουσική των The Doors, τα ανακατεύουν με την μουσική των ABBA και… έτοιμο το γλυκό.  Προσοχή όμως να μην… “λιγουριάσετε”. Αυτά είναι δύο από τα πιο “φωτεινά”/“πολύχρωμα”/“λουλουδάτα” pop-rock τραγούδια τα οποία έχουν γράψει οι Ghost έως τώρα και ο Tobias ακούγεται σε αυτά σαν να είναι μέλος παιδικής χορωδίας.

Ο ίδιος έχει πει ότι το επόμενο album των Ghost θα περιέχει πιο “σκοτεινή” και heavy μουσική σε σχέση με ό,τι σύνθεσε τα τελευταία 4 χρόνια (πηγή). Αν προτιμάτε αυτό το στυλ τους, προσπεράστε το “Seven Inches of Satanic Panic” άφοβα. Αν πάλι αρέσκεστε στην χαρούμενη pop-rock μουσική, τότε θα χαρείτε και αυτήν την “πάστα” που σας προσφέρουν οι εν λόγω Σουηδοί.     
 
http://ghost-official.com/

Ghost – Chapter 8: Kiss The Go-Goat

526

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.