END OF DAZE: “Ascension”

Το debut album τους παρουσιάζουν οι νεαροί End Of Daze, με το pun στο όνομά τους, από Hνωμένο Βασίλειο, το οποίο ακούει στον τίτλο “Ascension”.

Αν και προτιμούν να μην αποδίδουν στο σχήμα ένα συγκεκριμένο genre και να αοριστολογούν με τον όρο “metal”, η πρώτη τους δουλειά έχει μάλλον ως άξονα τον χώρο της metalcore, η οποία διανθίζεται από κιθάρες που συχνά ανακαλούν τους συντοπίτες τους Iron Maiden και ευρύτερες ειδολογικές προσμίξεις.

O δίσκος έχει καλές ιδέες αλλά λίγα να δώσει επί του συνολικού αποτελέσματος. Είναι μάλλον καταιγιστικός και χάνει τελικώς το νόημα αφού του λείπει μία κεντρική ιδέα, ενδεχομένως και η πρωτοτυπία, αφού η συρραφή διαφόρων ειδών μπορεί να γίνει δημιουργική και να φέρει στο φως κάτι καινοτόμο, ή να παραμείνει στείρα και να δώσει ένα τύπου Φρανκενστάιν αποτέλεσμα. Τελικώς, ο επιθετικός προσδιορισμός που μπορώ να αποδώσω, είναι “ανώριμο” πόνημα.

Αξιοπρεπής παραγωγή και  ψήγματα στοιχείων που μπορούν να καλλιεργηθούν και να φέρουν κάτι ενδιαφέρον στην πορεία του σχήματος. Άλλωστε η πρώτη απόπειρα είναι συνήθως δύσκολη.

693

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.