NUCLEUS TORN: “Golden Age”

Οι βασικές προετοιμασίες για το νέο album των Nucleus Torn ολοκληρώθηκαν το 2008, όταν το συγκρότημα του Fredy Schnyder κυκλοφορούσε το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες με το “Andromeda Awaiting”. Τα τρία τελευταία χρόνια, οι 13 μουσικοί του group ετοίμαζαν υπομονετικά το “Golden Age”

…ή μάλλον, το αριστούργημα “Golden Age”. Οι Nucleus Torn είπαν να ξεκινήσουν το 2012 με μια απ’ τις πιο υποσχόμενες alternative/neofolk κυκλοφορίες του έτους, ταυτόχρονα παρουσιάζοντας τη δική τους μοναδική οπτική της σύγχρονης εξαιρετικής μουσικολογίας εξαπολύοντας κύματα πρωτοτυπίας αλλά και αμέριστου συναισθήματος. Οι εναλλαγές, όταν αυτές κρίνονται αναγκαίες, ανάμεσα στα γυναικεία και αντρικά φωνητικά είναι ιδανικές με τα πρώτα να ενδείκνυται για οπαδούς των Anathema και των Gathering μοιάζοντας αμυδρά στην Lacey Sturm των Flyleaf. Όσο για το “neofolk” κομμάτι των μουσικών επιρροών του, έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα post-ακουστική ροή των μελωδιών που μόνο να υπνωτίσουν μπορούν.

Ο Fredy Schnyder (ηγέτης του αρχικά one man band) θεωρεί το “Golden Age” σαν prequel της προαναφερθείσας τριλογίας. Προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι λογικές “διλογίας” ή “τριλογίας” μουσικών album – πόσο μάλλον τα prequels αυτών – σ’ αυτή όμως τη περίπτωση δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω την ιδιοφυία αυτού του ανθρώπου. Σε άλλους δώδεκα μήνες χρειαζόμαστε το… sequel.


385