GRAVE DIGGER: “Exhumation- The Early Years”

Στον απόηχο του περσινού “Return of the Reaper”, οι Grave Digger αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν μια συλλογή με επανηχογραφημένα κομμάτια της πρώτης περιόδου της μπάντας.

Αρκετά έξυπνο εμπορικά, μιας και το τελευταίο πόνημά τους πρόδιδε ένα είδους πισωγύρισμα, μιας και η epic πλευρά των γερμανών δε φτουρούσε ιδιαίτερα τα τελευταία πολλά χρόνια, κυρίως από εμπορικής άποψης, άρα μια “back to the roots” προσέγγιση, θεωρητικά πάντα, ίσως έσωζε την παρτίδα.

Το “Exhumation” ουσιαστικά επανασυστήνει παλιές, αγαπημένες, συνθέσεις στους παλαιότερους, ενώ παράλληλα συστήνει το σχήμα στους νεότερους.
Προφανώς οι επανεκτελέσεις, πέραν της σαφέστατα καλύτερης παραγωγής, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο στον ακροατή, μιας και η συλλογή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή για να ολοκληρωθεί εκ μέρους της μπάντας, αυτό το άτυπο ταξίδι στο παρελθόν.

Από εκεί και πέρα, το όλο εγχείρημα ακούγεται ευχάριστα και θα αποτελέσει έναυσμα για μια παρελθοντολαγνική περιοδεία των Grave Digger, η οποία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους παλαίμαχους, σε αντίθεση με το album που θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο σε εκείνους που γνώρισαν αρκετά μετά το group.

Το επόμενο λογικό βήμα είναι μια σειρά από live όπου θα παίζεται ολόκληρο το “Tunes of War”, μιας και του χρόνου κλείνουν 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, άρα όλο και κάτι επετειακό θα κανονιστεί.

473

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.