ALUCARDA: “Raw Howls”

“What you say in here stays in here”, έπρεπε να επισημάνει κάποιος στο project των Alucarda, που μάλλον έπαιξαν σε κάποιες καταλήψεις, αγόρασαν ένα τετρακάναλο ή νοίκιασαν χρόνο σε κάποιο φτηνό στούντιο της Κοπεγχάγης και έκαναν κάποιες ώρες πτήσης σε ταινίες τρόμου Β’ διαλογής για να προσθέσουν στο στιλ.

Ο πρώτος δίσκος του τρίο, με ιθύνοντα νου κάποιον άσημο Hampus (Χάμπος όπως λέμε Χαράλαμπος;) Wahlgren και με κάποια demo το δυναμικό του, κυκλοφόρησε ουσιαστικά πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, αλλά βρήκε διανομή φέτος από την The Church Within Records, καλώς ή κακώς. Ο δίσκος περιέχει επτά μακροσκελή τραγούδια υπερφαζαρισμένου βόρβορου. Το punk στοιχείο είναι διάχυτο σε όλη τη διάρκεια του δίσκου, αλλά η γενική ιδέα είναι η αλητεία των Mudhoney συγκρούεται με τη ραθυμία των Candlemass ή των Melvins, ανάλογα με την περίσταση.

Όντως ο δίσκος έχει ηχογραφηθεί στο προβάδικό του σχήματος και εκπέμπει με κάθε δευτερόλεπτό του το σταρχίδισμό της μπάντας που παρέδωσε πλήρως ακατέργαστο το πόνημα της. Ο Wahlgren δε σταματάει να τσιρίζει και ο βόρβορος φαζαρισμένων μπάσων και κιθάρων πλέει σε μια ευθεία γραμμή προς το τίποτα. Άντε προσθέστε και ένα τελειωμένο lead στο αποχαιρετιστήριο “Dead Beat Psych-Out!”. Μερικοί το προτιμούν σάπιο, εν προκειμένω, αλλά εμένα το κεφάλι μου έγινε καζάνι από την παραμόρφωση. Για δυνατούς λύτες ΜΟΝΟ.

440