GRAVASTAR: “The First Invasion”

Οι thrash/ deathsters Gravastar, μετά το περσινό ντεμπούτο τους “Genetic Genesis” (review), συνεχίζουν την εξελικτική πορεία τους, δείχνοντας υψηλή δημιουργική κινητικότητα.

Συμμετείχαν σε αρκετά events που έλαβαν χώρα ανά την πατρίδα μας, κερδίζοντας διαρκώς νέους φίλους της μουσικής τους, εξέδωσαν στη δημοσιότητα ένα επαγγελματικό official video clip και αφού τα ζύγισαν τα πράγματα, αποφάσισαν να δείξουν τη δυναμική τους επί σκηνής και να την αποτυπώσουν σε ένα live DVD.

Η live performance αφορά την εμφάνιση του σχήματος στο φετινό Wreck Athens Festival 2015 που έλαβε χώρα στο Κύτταρο το Μάρτιο που μας πέρασε, ένα event που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει αρκετά πολύ καλά συγκροτήματα του ελληνικού underground. Και με το DVD αυτό, οι Gravastar παρέχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον να τους γνωρίσει καλύτερα.

Στη συγκεκριμένη εμφάνιση, είδα τους Gravastar να εκτοξεύουν τις αιχμηρές thrash/ death συνθέσεις τους (εκτελέστηκε το μεγαλύτερο μέρος του “Genetic Genesis” καθώς και μια διασκευή στο “E.T.” της Katy Perry – ζντόϊνγκ!) με κέφι, ακρίβεια και μεγάλη άνεση. Η απόδοση των μελών είναι άριστη. Με τον ήχο κατά πολύ βελτιωμένο σε σχέση με όσα άκουσα στο full length τους, ο Σωτήρης Κασσάκος και η παρέα του δείχνουν να το διασκεδάζουν, κάτι που μεταδίδουν και στον κόσμο που τους παρακολούθησε (αρκετός, αν κρίνω από τα πλάνα των τριών cameramen που κάλυψαν την εμφάνιση).

Σαν highlight θεωρώ τον ενθουσιασμό της μπάντας που αποδίδει όσο καλύτερα μπορεί τη speedάτη ακραία μουσική της και θα μπορούσα να σου επισημάνω ενδεικτικά την δυάδα των “Pulsar” και “L.E.D.A.” στα οποία η αδρεναλίνη ανεβαίνει σε πολύ ευχάριστα επίπεδα, αν και γενικά δεν υπάρχει κανένα σημείο που να κάνει “κοιλιά” στη ροή του.

Οι Gravastar έπαιξαν τα:
Singularity
Starseed
Dreaded and Hunted
Pulsar
L.E.D.A.
Model of Insanity
E.T. (Katy Perry cover)
Ever After

Συμπερασματικά, το “The First Invasion” DVD, αποτελεί σίγουρα μια πολύ καλή δουλειά (και πολύ καλαίσθητη, μιας και το artwork της M.Adeline Nef και η φωτογραφική δουλειά της Deni Damianova είναι εξαιρετικά και δείχνουν επαγγελματική νοοτροπία) που πρέπει να πάρουν γεύση όλοι οι φίλοι του ακραίου ήχου. Πολύ καλή κίνηση από ένα αν μη τι άλλο ενεργό και ελπιδοφόρο συγκρότημα.

Η μπάντα έχει δημοσιοποιήσει τη δουλειά της στο Youtube και για περαιτέρω πληροφορίες για το DVD μπορείτε να λάβετε από τη σελίδα τους στο facebook

511

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.