DIESEL KING: “Concrete Burial”

Το όνομα μπορεί να προκαλέσει τον έναν ή τον άλλον μορφασμό, αλλά μη σε ξεγελάει… εδώ πέρα δεν παίζουμε!

Εδώ μιλάμε για κάτι σάπιο, κάτι βλοσυρό, κάτι που με την πρώτη νότα του Brainhammer δηλώνει πως “δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά θα σε λιώσω”! Οι  Diesel King από Αγγλία μεριά, δίνουν την δική τους ώθηση στο κύμα της ακραίας μουσικής έκφρασης και του μελοποιημένου μίσους του sludge των 00’s και βάλε, ώμο με ώμο με τους Primitive Man και εύκολα μάλιστα! Και όχι αντιγραφές και τέτοια…

Οι Diesel King θέλουν το δικό τους  sludge να είναι μεταλλικό! Και μάλιστα σκανδιναβικό, επιθετικό και στη διαπασών, όπως το death metal των 90’ς από εκείνη την απόληξη στο βόρειο άκρo της ευρωπαϊκής ηπείρου. Θα ακούσεις τα riff κατεδαφιστές που πατάνε πάνω σε συνειδητά απλές ρυθμικές ράγες που στρώνονται συνοδεία ενός σκουριασμένου από την κακία του την ίδια, μπάσου. Θα σε κάνει να σηκώσεις το βλέμμα σου και να δώσεις την προσοχή σου στα κομμάτια με το που σκάνε τα φωνητικά. Θα πωρωθείς από της midpaced ταχύτητες των συνθέσεων που διακόπτονται από λυσσαλέα κομμάτια-ψιλοφασώματα με grind… και το θέμα όλο τελειώνει προτού καταλάβεις καλά καλά ότι ξεκίνησε! Σε μόλις 28 και κάτι ψιλά λεπτά και 8 κομμάτια έχουν μπει οι Diesel King στο δωμάτιό σου, τα έκαναν πουτάνα όλα και την έκαναν για το ψυγείο σου να σου πιουν τις μπύρες!

Άκρως καλοκαιρινό άκουσμα, ένα γρήγορο φιξάκι σαν σφηνάκι μαύρο ρούμι με φέτα ανανά… γουστάρεις γεύση και τσιτώνει το Είναι σου ταυτόχρονα… Α, και παραγωγή στα τέρματα, αλλά όλα ακούγονται, πιθανόν όπως το θέλανε αυτοί οι αλήτες… πολλά έγραψα ήδη, έχει πάει και μισή!

468