ΤΗΕ CARS: “Move Like This”

Αγαπημένη και σπουδαία μπάντα οι THE CARS οι οποίοι επιστρέφουν δισκογραφικά μετά από 24 έτη παρά τις δηλώσεις του Ric Ocasek πριν από πολλά χρόνια ότι δεν πρόκειται να ανασυσταθούν. Να όμως που επιστρέφουν με το “Move Like This” και αποδεικνύουν περίτρανα ότι όσο τα χρόνια περνούν και παρά την σημαντική απώλεια του μπασίστα και τραγουδιστή Benjamin Orr (πέθανε τον Οκτώβριο του 2000) κατορθώνουν να συνθέτουν ακόμη και σήμερα πανέμορφες μελωδίες.

Οι Cars ξεκίνησαν ως ένα new wave, pop-rock σχήμα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και απογειώθηκαν εμπορικά με το καταπληκτικό άλμπουμ HeartbeatCity(1984) το οποίο περιλάμβανε όλα τα παραπάνω στοιχεία που τους έκαναν γνωστούς  ενώ είχε επιπλέον και μία μικρή  aor ατμόσφαιρα λόγω της παραγωγής του Robert John “Mutt” Lange και περιείχε καταπληκτικά τραγούδια που έμειναν κλασσικά όπως τα “Drive”, “Magic”, “You Might Think” και “Hello Again”.

Για να έρθουμε λοιπόν ξανά στο “Move Like This” όπου ο Rick Ocasek  υπογράφει όλες τις συνθέσεις και τραγουδά με εκείνο το μοναδικό ιδιαίτερο στυλ.

Στο δίσκο νιώθουμε ότι είναι διάχυτη η art-pop διάθεση της μπάντας με αποκορύφωμα τα “Sad Song”,BlueTripκαι “ItsOnly ενώ η ροκ ρίζα των Cars επιδεικνύεται στα KeeponKnockin, “Ηitsme και “Free”.

H μπάντα δείχνει να πατάει στα μουσικά βήματα του παρελθόντος και κυρίως στις μέρες των πρώτων άλμπουμ όπου κυριαρχούσε και η “φιλοσοφημένη” πλευρά τους κάτι που γίνεται φανερό στο “Drag on Forever”.

Tέλος ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής εκτός από το γκρουπ έχει αναλάβει και ο Ιρλανδός Garret “Jacknife” Lee (U2, REM , Editors, Snow Patrol).

356