PRETTY MAIDS: “Louder Than Ever"

Μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού “Motherland”, οι γερόλυκοι μελωδικοί metalers Pretty Maids επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο “Louder Than Ever”.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το “Louder Than Ever” δεν είναι μια εντελώς καινούργια δουλειά αλλά αποτελείται από οκτώ επανηχογραφημένα Pretty Maids κλασικά κομμάτια συν τέσσερα ολοκαίνουργια, ειδικά γραμμένα για αυτόν τον δίσκο! “Ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε αυτόν τον δίσκο ήταν για να δώσουμε μια νέα πνοή σε κλασσικά μας τραγούδια” εξηγεί ο τραγουδιστής Ronnie Atkins. Πρόκειται στην ουσία για ένα ενδιάμεσο άλμπουμ μέχρι το συγκρότημα να ολοκληρώσει το επόμενο studio album με νέα τραγούδια.

Λοιπόν, ας αρχίσουμε με τα τέσσερα νέα κομμάτια που είναι όλα τους απλά υπέροχα και τυπικά Pretty Maids άσματα με τις γνωστές μελωδίες σε πρώτο φόντο, τις δυνατές ερμηνείες του Ronnie Atkins και υπέροχες ενορχηστρώσεις. Το “Deranged” που ανοίγει το άλμπουμ είναι ένα τυπικό heavy Pretty Maids τραγούδι. Διαθέτει μια πιο σκοτεινή πλευρά χωρίς όμως να χάνει στην μελωδία και ειδικά στο ρεφραίν είναι 100 % Pretty Maids! Το “My Soul To Take” είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που σου μένουν στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα και σε κάνουν να τα σιγοτραγουδάς για μέρες! Μια γλυκιά μελωδία, άριστα αρμονικά μέρη, εξαιρετικές ερμηνείες από τον Atkins και ένα ρεφραίν που σε κολλάει στον τοίχο! Στη συνέχεια έχουμε το up-tempo heavy “Nuclear Boomerang”, το οποίο κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που τούτη εδώ η μπάντα έχει γράψει ποτέ! Heavy αλλά μελωδικό, με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, με ένα απίστευτα radio-friendly ρεφραίν το “Nuclear Boomerang” εντυπωσιάζει! Τελευταίο, από τα νέα τραγούδια, είναι η όμορφη μπαλάντα “A Heart Without A Home”. Τα υπόλοιπα επανηχογραφημένα τραγούδια κινούνται στις original εκτελέσεις τους με μια πιο φρέσκια προσέγγιση χωρίς όμως να χάνουν τίποτα από την αρχική μαγεία τους!

Συνολικά και για ότι αφορά τα νέα τραγούδια, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι και τα τέσσερα, είναι ήδη κλασικά! Μελωδίες, ενορχηστρώσεις, φωνητικά, παραγωγή…. τα πάντα ηχούν άψογα! Θα τολμούσα να πω ότι όλα τα νέα κομμάτια θα μπορούσαν εύκολα να σταθούν μόνα τους ως ένα mini-album. Τα υπόλοιπα επανηχογραφημένα τραγούδια συμπληρώνουν τέλεια το “Louder Than Ever”!

464