EDEN'S CURSE: “Live With The Curse”

Ένα από τα αξιολογότερα σχήματα της ευρωπαϊκής melodic metal σκηνής, οι πολυεθνικοί (λόγω καταγωγής των μελών) Eden’s Curse, μετά από 4 full length και 3 EPs, κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα live album, αποτυπώνοντας την τελευταία εμφάνισή τους στα πλαίσια της περιοδείας τους για την προώθηση του τελευταίου τους album “Symphony Of Sin” στη Μ. Βρετανία. To live αυτό έλαβε χώρα στη Γλασκώβη, γενέτειρα του ιδρυτή και ιθύνοντα νου της μπάντας, του μπασίστα Paul Logue.

Το διπλό αυτό live cd, αποτελεί κάλλιστα μια best συλλογή της μπάντας, περιέχει υλικό από όλες τις κυκλοφορίες τους (με έμφαση φυσικά στο πρόσφατο παρελθόν των Eden’s Curse), δίνοντας την ευκαιρία στους ακροατές να ακούσουν τις εκδοχές των τραγουδιών με τον νέο τραγουδιστή Nikola Mijić (από το 2013 στην μπάντα, αντικατέστησε τον Michael Eden) και με αλλαγή πίσω από το drumkit (με τον πολύ καλό drummer John Clelland ο οποίος πήρε τη θέση του αποχωρήσαντα Pete Newdeck).

Mε opening track το επικό ομότιτλο από το τελευταίο LP τους, “Symphony Of Sin”, η πεντάδα δείχνει ολοφάνερα ότι βρίσκεται σε μεγάλα κέφια. Σφιχτοδεμένη απόδοση, αέρας άνεσης στην απόδοση των όχι και τόσο εύκολων συνθετικά κομματιών, πάρα πολύ καλή performance από τον Mijić ο οποίος αποδεικνύει ότι είναι ένας άρτιος frontman σε όλη τη διάρκεια του event, τραγουδώντας δυναμικά και επικοινωνώντας συνεχώς με το κοινό, ενώ ένα σημείο που θεώρησα highlight κατά την ακρόαση είναι η συνεισφορά του keyboardίστα Steve Williams (και υποθέτω έχεις καταλάβει τόσο καιρό την “αδυναμία” που θρέφω για το εν λόγω όργανο όταν συμμετέχει σε metal ακούσματα) ο οποίος εμπλουτίζει σε μεγάλο βαθμό ηχητικά την ατμόσφαιρα που επικρατεί, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η δυναμική φύση του υλικού επί σκηνής.

Ηχητικά το “Live With The Curse” ακούγεται τιμιότατο, η παραγωγή του Dennis Ward (Pink Cream 69) είναι υποδειγματική για ζωντανό album, αν και υπάρχουν σημεία στη ροή που τα sound levels μεταξύ των οργάνων ανισορροπούν και είναι προς τιμήν της μπάντας που δεν έγινε καμία προσπάθεια “ρετουσαρίσματος” στο στούντιο, δίνοντας μια extra αληθοφάνεια στα τεκταινόμενα. Από εκεί και πέρα, η απόδοση των μελών ατομικά είναι αξιοπρεπέστατη, από τα όμορφα riff και solo του Thorsten Kohne και του Williams, το αψεγάδιαστο rhythm section των Clelland / Logue και φυσικά με αιχμή του δόρατος την πάρα πολύ καλή απόδοση του Mijić που προανέφερα.

Κορυφές υπάρχουν πολλές. “Black Widow”, “Break The Silence”, η γλυκιά μπαλάντα “Falling From Grace”, το αριστουργηματικό “Jerusalem Sleeps”, το μεγαλειώδες power διαμαντάκι “Unbreakable”, το επιλογικό “Angels & Demons” και πολλές άλλες καλές στιγμές, εγγυούνται μια άκρως ευχάριστη ακρόαση.

Εν κατακλείδι, μια αξιοπρεπέστατη κυκλοφορία που αν είσαι fan γενικά του heavy / power metal, θα την ευχαριστηθείς. Δεν είναι κάτι κραυγαλέα απαραίτητο, αλλά για κάποιον που θέλει να αποκτήσει μια πρώτη επαφή με τους Eden’s Curse, αποτελεί τεκμήριο για τη δυναμικότητα αυτής της παρέας. Εις αναμονή νέου δίσκου, ένα πρώτης τάξεως διάλειμμα.

480

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.